Alimentația corectă depinde de noi

0
114

alimentatiaMâncărurile nedigerate se alterează şi produc acizi toxici în corpul nostru. Alimentele alterate stau în stomac 8 ore, iar în intestine de la 20 până la 40 de ore. Dacă mâncarea este corect combinată, este în întregime descompusă, absorbită şi folosită în corp în 3 ore fără să putrezească, să fermenteze, fără să producă gaze, arsuri sau indigestie acidă.

Pentru tradiţionalişti – adică cei care încă se mai amăgesc cu carne şi hrană moartă – le oferim câteva recomandări doar pentru perioada de tranziţie spre hrana vie:

1. Carnea se consumă numai cu salate de cruditaţi, şi nu cu cartofi, orez, macaroane, branză, pâine. Vegetalele se digeră atât în sucuri acide cât şi în sucuri alcaline.

2. Se pot mânca cartofi copţi sau fierţi cu unt sau ulei, odată cu ei se pot mânca dovlecei, fasole verde (fiartă) dar obligatoriu şi salată de crudităţi. De reţinut: se pot consuma amidonoase (cartofi, orez, fasole verde, paste făinoase) cu vegetale gătite (fierte) ca: dovlecei, morcovi, conopidă, ţelină, varză, vinete, usturoi, fasole verde, dar alături cu salate de crudităţi de sezon. Dacă doriţi să mâncaţi brânză sau preparate din ouă, mâncaţi-le numai cu salată de crudităţi, dar fără, pâine.

3. Uneori natura a amestecat ea singură albuminele cu proteinele (în fasole), însă corpul este capabil să digere bine această combinaţie (puţin mai complicat ca pe alte alimente) prin modificarea compoziţiei sucurilor digestive. Proteinele sunt foarte diferite între ele, încât modificările necesare digerării lor combinate sunt imposibile, dând mari deranjamente la stomac. Se pot combina două proteine de acelaşi fel: cărnuri diferite sau produse lactate diferite, dar nu două proteine diferite. De exemplu, nu se combină corect ouă cu produse lactate, carne cu ouă sau nuci cu carne. Combinaţia de albuminoase se poate face pentru că ele nu se descompun chiar aşa de greu ca proteinele şi mai ales nu apare fenomenul de fermentaţie, chiar dacă se consumă cu puţină pâine sau crutoane de pâine rumenite, fără ulei.

Aşadar, a sosit timpul să o rupem cu tradiţia în alimentaţie, dacă dorim să scăpăm de boli de stomac, ficat, rinichi, tensiune, boli de inimă, şi mai cu seamă de numeroasele forme de cancer şi de supragreutate, care nu este decât boală curată. Iar ruperea tradiţiei înseamnă trecerea la hrana vie, fara carne, sare, zahăr şi făina albă.

”Hrana vie”, Elena Nita Ibrian 

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here