Ce alimente pot preveni atacul de cord?

Alimente bune pentru prevenirea atacului de cord

0
149

alimenteAlimente bune pentru prevenirea atacului de cord

Alimente bune pentru prevenirea bolilor de inimă -Statisticile arată că în fiecare an, milioane de oameni suferă un atac de cord zilnic. Este un fapt trist, dar adevărat. Un atac de cord sau infarct miocardic presupune deteriorarea permanentă a mușchiului inimii, ne informează specialiștii.

Întrebarea de pe buzele tuturor oamenilor este cea referitoare la modalitățile de prevenire ale unui atac de cord.

Alimente bune pentru prevenirea bolilor de inimă -Vişinele, avocado şi seminţele de dovleac se numără printre alimentele care conţin elementele necesare pentru prevenirea maladiilor cardiace. Infarctului şi cancerului, informează http://www.dailymail.co.uk.

Un nivel ridicat de antioxidanți se regăsesc în consumul de vișine. Acestea au și un efect antiinflamator, contribuind la îmbunătăţirea calităţii somnului. Și la recuperarea după accidente sportive – dureri musculare, inflamaţii şi slăbiciune.

Este recomandat să se consume măcar o porţie de avocado pe zi

Alimente bune pentru prevenirea bolilor de inimă -O sursă bună de grăsimi monosaturate, care contibuie la scăderea nivelului de colesterol rău, reducând riscul de infarct şi accident cerebral. Este recomandat să se consume măcar o porţie de avocado pe zi.

Din vremurile de demult, merișoarele sunt utilizate în maladiile tractului urinar

Alimente bune pentru prevenirea bolilor de inimă -Studiile recente au reliefat și alte beneficii ale acestora, după cum urmează: îmbunătăţesc sănătatea inimii şi pe cea orală, previn anumite forme de cancer şi ajută la reducerea efectelor infecţiilor. Au un conţinut ridicat de polifenoli, cu calităţi antioxidante, antiimnflamatoare şi antimicrobiene.

Un conţinut ridicat de antioxidanţi, vitamine şi minerale se găsesc și în afine

Alimente bune pentru prevenirea bolilor de inimă -Potrivit Mediafax, toate acestea contribuie la menţinerea sănătăţii inimii, a ochilor, îmbunătăţesc funcţiile neuronale şi previn cancerul. Nu în ultimul rând, încetinesc procesul de îmbătrânire, fiind o alternativă ieftină la cremele antirid scumpe.

Semințele de dovleac conțin o impresionantă sursă de proteine, fibre, magneziu, mangan, fosfor, zinc

Alimente bune pentru prevenirea bolilor de inimă -Toate acestea sunt importante pentru imunitate, pentru creștere celulară, somn, îmbunătățirea stării de spirit, precum și conservarea sănătății ochilor și a pielii.

Amintim apoi semințele de chia, a căror popularitate a crescut în ultimii ani. Și acest lucru nu este o surpriză, întrucât au un nivel înalt de nutrimente şi sunt slabe caloric.

Bogate în antioxidanţi, fibre solubile şi minerale, seminţele de chia sunt o sursă de acizi graşi. Omega 3 şi conţin mai mult calciu decât laptele, ne informează specialiștii.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here