Sfaturi de la specialiști pentru o viață sănătoasă

0
145

Alimente energizante, somn, exerciții fizice – Câteva sfaturi pentru o viață sănătoasă.

Oboseala este înlăturată de o cafea și o repriză scurtă de somn

energizante

Un studiu japonez intitulat “Coffee Nap”, publicat de http://newszoom.com/, a demonstrat că pentru a combate starea de somnolență avem nevoie de aproximativ 200 mg cofeină. Adică, de echivalentul a două cești de cafea. Acestea trebuie urmate de un somn scurt, de maxim 20 de minute. Cafeaua blochează efectul adenozinei, o substanță care dă senzația de oboseală, și începe să își facă efectul abia după aproximativ jumătate de oră după ce a fost consumată. Somnul scurt de 20 de minute va accentua efectul acesteia.

Nu vă spălați pe dinți imediat după ce ați mâncat

Specialiștii în domeniu recomandă să amânăm spălatul pe dinți după ce am consumat alimente acide cum sunt citricele, băuturile carbogazoase, vinul alb, sucurile de fructe sau murăturile. Acestea modifică pH-ul din gură provocând demineralizarea smalțului dentar. Periajul imediat poate agresa suplimentar dinții, făcându-i mai sensibili și mai expuși la apariția cariilor dentare. Medicii dentiști recomandă un pahar de apă după astfel de gustări, pentru echilibrarea ph-ului și abia după o oră periajul dentar.

Mâncați mai puțin și mai eficient

energizantePlanificați-vă mesele astfel încât pe parcursul unei zile să aveți mese dese, dar reduse cantitativ. Nu uitați să consumați multe alimente bogate în fibre și să beți mai multă apă. O masă sănătoasă trebuie să conțină legume crude, fructe și cereale integrale. Acestea sunt bogate în fibre, au un aport caloric scăzut și sunt energizante.

Citiți și Avocado – Fructul care înlocuiește cu succes o masă – Plantele și sănătatea.

Măsura mai mică la haine și creșterea în greutate

Cei mai mulți dintre noi asociază o mărime mică la haine cu scăderea în greutate. Dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Este posibil ca după ce începi să frecventezi sala de sport, cântarul să indice mai multe kilograme. Specialiștii spun că e normal, mușchii sunt mai grei și trag la cântar, în timp ce depozitele de grăsime sunt voluminoase dar ușoare. De aceea cel mai bine rezultatele se remarcă nu cu ajutorul cântarului, ci cu ajutorul unui centimetru.

Uitați de băuturile energizante

energizanteBăuturile energizante conțin o cantitate mare de zahăr, cantități infime de cofeină, guarana sau taurină și o serie de ingrediente artificiale, de calitate îndoielnică. Cercetările au scos la iveală faptul că o cutie conține o cantitate mai mică de cofeină decât o ceașcă de cafea; are, de asemenea, cantități mai mari de zahăr decât cele recomandate zilnic. Mai mult specialiștii spun că aceste băuturi pot provoca dependență.

Balonarea se tratează cu apă

Când vă simțiți balonați probabil că ultimul lucru la care vă gândiți este să beți apă. Ei bine, specialiștii ne recomandă să o facem. Un pahar de apă plată va ajuta organismul să se hidrateze, va solubiliza fibrele și va pune în mișcare colonul, îmbunătățind astfel digestia.

Citiți și Alcoolul – Un pericol pentru sănătate.

Uitați de alimentele dietetice dacă vreți să slăbiți

alimentePentru a pierde câteva kilograme, mulți dintre noi se gândesc să reducă numărul de calorii. Ei aleg alimente din zona fără zahăr sau fără grăsimi. Din păcate așa numitele alimente dietetice înlocuiesc zahărul sau grăsimile cu substanțe chimice au un număr ridicat de calorii și numeroase efecte negative asupra organismului. De exemplu băuturile light care nu conțin zahăr, conțin aspartam, care afectează pancreasul.

Exercițiile fizice combat oboseala

Cu siguranță, ultimul lucru la care vă gândiți când sunteți obosiți este să faceți exerciții. Cu toate astea exercițiile fizice zilnice, chiar dacă dificultatea lor nu este foarte ridicată, sunt recomandate celor care suferă de oboseală cronică. Printre efectele pozitive pe care le au asupra organismului sunt eliberarea de endorfine, hormoni care generează starea de fericire și îmbunătățirea calității somnului. De asemenea, sunt energizante.

Renunțați la săpunul antibacterian

energizanteÎn 2013, specialiștii americani responsabili cu promovarea sănătății publice, ne avertizau că expunerea la triclosan, un agent antibacterian des întâlnit, poate avea efecte negative mediului înconjurător și asupra sănătății. El cauzează probleme hormonale, creșterea rezistenței la antibiotice, fiind corelat de asemenea cu un grad mare de toxicitate.

Citiți și Invenții care au schimbat lumea – săpunul (2800 î.H.).

Vocea mamei combate stressul

Cel mai bun remediu în caz de stress este vocea mamei. Un studiu a scos la iveală faptul că după o conversație de 15 minute cu mama, nivelul de cortizol scade, corpul eliberează oxitocina, un hormon care combate stresul, iar noi ne regăsim liniștea.

Emanuela P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here