Alimente “inteligente” pentru creier

0
124
Cercetătorii ne arată că putem creşte şansele de a ne menţine un creier sănătos chiar şi la o vârstă înaintată, adăugând pur şi simplu anumite alimente “inteligente” la regimul alimentar zilnic.

Alimente "inteligente" pentru creierCreierul poate fi ajutat să se păstreze sănătos pentru mai multă vreme şi capacităţile cognitive pot spori, apelând cu încredere la puterile binefăcătoare ale unor alimente, care sunt şi delicioase.

Spanacul este bogat în viatamina C şi E, care pot ajuta la îmbunătăţirea abilităţilor cognitive, au demonstrat o serie de studii.

Nucile conţin antioxidanţi care contribuie la combaterea efectelor nocive ale radicalilor liberi asupra celulelor ADN din creier. În plus, nucile au ajutat la îmbunătăţirea capacităţii de memorare. S-a observat o marire a capacitatii de învăţare şi coordonare a mişcărilor în cazul şoarecilor hrăniţi cu acestea. Informatiile  au fost arătate un studiu prezentat la Conferinţă Internaţională pentru Alzheimer din 2010.

Alimentele bogate în acizi graşi omega-3, precum peştele (somonul, heringul, sardinele, păstrăvul, macroul), uleiul din seminţe de în, din soia şi din nuci, ori seminţele de dovleac, contribuie atât la menţinerea sănătăţii creierului, dar şi a inimii sau a încheieturilor.

Studiile arată că un consum ridicat de afine poate spori capacitatea de învăţare şi funcţiile motorii, notează Web MD. Alte studii pe animale au sugerat că afinele protejează creierul de stresul oxidativ. Ele ar putea juca un rol în reducerea riscului de demență sau Alzheimer.

Roşiile sunt o sursă bogată de licopen. Este un antioxidant ce poate feri celulele corpului de atacul radicalilor liberi. Acesta este un fenomen care poate contribui la dezvoltarea bolilor de dementă, în special Alzheimer.

Broccoli are un conţinut bogat de vitamina K ce contribuie la îmbunătăţirea funcţiilor creierului.

Pe lista alimentelor benefice pentru sănătatea creierului mai putem adăuga sucul de rodii, fasolea, cerealele integrale. Sunt potrivite si fructele de avocado, morcovii, coacăzele negre sau ciocolată neagră.

Sursa: stiri.botosani.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here