Amelioraţi durerile reumatice!

0
129

reumatismUna dintre afecţiunile localizate la nivelul aparatului locomotor şi care împiedică desfăşurarea normală a vieţii este reumatismul. Acesta apare la persoane cu vîrsta cuprinsa între 30 şi 35 de ani, în perioada de maximă activitate profesională, femeile fiind afectate, în special, de aceasta boală.

Soluţii naturiste

Preparatele din plante sunt de asemenea eficiente. Astfel pentru durerile de articulaţii se poate face un amestec din 60 ml de ceai tare cu 40 g de zahăr şi 100 g de suc din struguri acri. Se bea cîte un pahar pe zi din acest amestec. Tecile de fasole (20 g) fierte într-un litru de apă 2 – 3 ore, se răcesc şi se strecoară. Se bea o jumătate de pahar la fiecare masă.Pentru tratarea reumatismului se poate prepara o tinctură din ardei iute. Acesta se taie mărunt (15 g de ardei), se amestecă cu 100 ml de alcool de 70 de grade şi se lasă o săptămînă lângă o sursa de căldură (lîngă calorifer, sobă sau la soare) agitîndu-se zilnic. Cu acest macerat se masează locul dureros de trei ori pe zi. Tot din ardei iute se folosesc cataplasme (cărbune şi ceai de boia iute).

Deşi s-au făcut cercetări, tratamentul reumatismului în stadii avansate nu este performant. Astfel, se recomanda depistarea precoce a bolii şi aplicarea unui tratament care să prevină agravarea stării sau chiar invaliditatea.

Un alt preparat pentru durerile reumatice se realizează din 500 ml de spirt medicinal, 2 linguriţe de sare de bucătărie şi 2 linguriţe de sare de lămâie. Se lasă la macerat o săptămînă iar apoi se frecţionează zonele dureroase de trei ori pe zi.

Un remediu gustos este salata de ţelină care poate fi consumată zilnic.

Pentru reumatism este de asemenea recomandat decoctul de mere: 3 – 4 mere fierte cu coajă 10 minute în 300 ml de apă. Se lasă cîteva ore şi se bea călduţ la fiecare masă.

Tratamentul reumatismului în stare incipientă cuprinde băi de abur sau fierbinţi, împachetări calde sau reci şi exerciţii fizice.

Uleiurile din plante au o acţiune pozitivă, calmînd durerile. Frecţiile cu ulei de mentă sunt foarte bune pentru încheieturi, la fel şi cele realizate cu amestecul de ulei de muşeţel şi rozmarin. Acelaşi efect îl au şi frecţiile cu tinctură de cimbrişor, ienupăr, tătăneasă şi traista ciobanului.

Pe timpul verii, sunt recomandate şi băile de soare (minim de 4 ori pe zi).

Farmacia Ta,  martie 2006

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here