“Autoportretul unei fete cuminţi”, de Ana Lungu, selectat la Festivalul de Film de la Rotterdam

0
169
Ana-Lungu_director_portrait3“Autoportretul unei fete cuminţi”, debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, va avea premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam, un eveniment care se va desfăşura între 21 ianuarie şi 1 februarie.

Acest nou program va fi lansat în acest an ca parte a selecţiei oficiale a celebrului festival din Olanda. El va propune publicului o serie de producţii care au ca numitor comun reinterpretarea feminităţii contemporane.

“Autoportretul unei fete cuminţi” spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescută într-o “familie bună”.

Personajul, intrepretat de actriţa de teatru Elena Popa, îşi petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuţiile cu cei doi prieteni apropiaţi, Alex (Andrei Enache) şi Michelle (Iris Spiridon), şi întâlnirile cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relaţie amoroasă.

După mutarea părinţilor, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament din Bucureşti. Ea se hotărăşte să-şi ia un câine – dorinţa ei din copilărie.

“Autoportretul unei fete cuminţi/ Self-portrait of a Dutiful Daughter” va avea premiera mondială, în prezenţa regizoarei Ana Lungu şi a actriţei Elena Popa, pe 25 ianuarie, la cinematograful Pathe 6 din Rotterdam. Următoarele două proiecţii de la IFFR sunt programate pe 26 ianuarie, la Cinerama 5, şi pe 28 ianuarie, la Cinerama 6.

Scenariul filmului este semnat de Ana Lungu; imaginea, de Silviu Stavilă; sunetul, de Vlad Voinescu şi Filip Mureşan; montajul a fost realizat de Dana Bunescu.

Producătorii lungmetrajului sunt Anca Puiu, de la casa de producţie Mandragora, şi Ana Lungu.

Ana Lungu este cunoscută publicului din România pentru pelicula “Burta Balenei”. Filmula a fost selectat în 2010 la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, în secţiunea Cineasti del presente. “Burta Balenei” a fost scris şi regizat împreună cu Ana Szel.

“Autoportretul unei fete cuminţi” este realizat de casa de producţie Mandragora, cu participarea Papillon Film, Castel Film şi Cinelabs România.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here