Tânăra pianistă Daria Tudor, la Festivalul “Constantin Silvestri”, sub bagheta lui Fahradtin Kerimov

0
69

Recital-de-Pian-cu-Daria-TudorTânăra pianistă Daria Tudor, care la cei 16 ani are o impresionantă carieră artistică, va evolua în cadrul celei de-a XXIV-a ediții a Festivalului Muzical Internațional “Constantin Silvestri” alături de Filarmonica de Stat din Târgu Mureș, sub bagheta renumitului dirijor Fahradtin Kerimov din Azerbaidjan, informează organizatorii festivalului.

Directorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș, Vasile Cazan, a declarat marți, într-o conferință de presă, că pe 16 octombrie, în cadrul celui de-al treilea concert extraordinar, la pupitrul orchestrei simfonice se va afla renumitul dirijor Fahradtin Kerimov, care este și dirijorul Orchestrei Naționale din Baku, relatează Agerpres.

“Sub bagheta lui Fahradtin Kerimov din Azerbaidjan a cărui școală, experiență și mai ales talent au fost foarte bine apreciate la Târgu Mureș cu prilejul evoluțiilor anterioare, va evolua pentru prima dată pe scena Filarmonicii noastre o tânără speranță a pianisticii românești: Daria Tudor, care la doar șaisprezece ani are o impresionantă carte de vizită. Va fi un program bogat și variat cu ‘Trei piese pentru coarde’ de Constantin Silvestri, ‘Concertul pentru pian și orchestră în la minor’ de Grieg și Simfonia ‘Manfred’ de Ceaikovski, sonoritatea de final a orchestrei fiind amplificată de orga din sala mare a Palatului, având-o la pupitrul de comandă pe apreciata organistă Molnár Tünde”, a arătat Cazan.

A XXIV-a ediție a Festivalului Muzical Internațional “Constantin Silvestri” se va desfășura la Filarmonica de Stat din Târgu Mureș în intervalul 9-30 octombrie.

Ana Grama 

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here