Anca Ţurcaşiu: “Fericirea te face frumos!”

0
365

Dacă te-ai întrebat vreodată ce este fericirea, cum se manifestă ea și cel mai important care este rețeta succesului pentru o viață liniștită și fericită, ei bine nimeni nu are un răspuns  standard și incontestabil.

Este la îndemâna simțului comun că nu există nimic mai important decât starea de fericire și mulțumire sufletească.

anca turcasiu1Dicţionarul de Psihologie defineşte fericirea drept o stare deosebită de împlinire a ceva ce s-a realizat şi a provocat un succes neaşteptat său mult aşteptat sau aşteptat tensionat. Se manifestă ca o stare euforică încărcată de trăiri intense ce nu numai că provoacă un fel de trăire recuperatorie puternică, ci şi o energizare, o stare de receptivitate şi toleranţa, creşterea dorinţei de a face ca şi alţii să fie fericiţi.”

Frumuseţea fizică este dublată însă şi de o frumuseţe intelectuală, aspect pe care actrița și cântăreața Anca Ţurcaşiu îl va detalia într-un interviu acordat Revistei Formula As.

Anca Ţurcaşiu : “Mă simt minunat la New York”

Reporter Formula As:  Puţini dintre fanii tăi ştiu că soţul tău este cetă­ţean american şi că tu, la rându-ţi, eşti foarte legată de “pământul făgăduinţei”. Cum ţi se pare America? Te-ai gândit vreodată să vă stabiliţi aici?

Anca Ţurcaşiu : Într-adevăr, îmi place foarte mult America. Cel mai bine de pe pământul ăsta mă simt în Times Square, în New York City. Am văzut foarte multe părţi ale “Lu­mii Noi”, am colindat prin sute de locuri şi cred că am trăit aproape doi ani din viaţă în America, dacă ar fi să adun zilele şi lunile petrecute în total acolo. Iubesc Ame­­rica, şi dacă ar fi vreodată să mă mut peste Ocean, deşi nu cred că aş putea să fac lucrul acesta, dar dacă m-aş muta, cred că mi-ar plăcea să locuiesc în Califor­nia, în oraşul San Diego. Clima caldă şi oceanul sunt mo­tivele principale pentru care aş alege acest oraş, deşi, după cum ţi-am mai spus, mă regăsesc şi mă simt foarte bine în New York. Dar acest pas, probabil, nu îl voi face niciodată. Mă simt foarte bine aici, acasă, în România.

R:  Eşti cântăreaţă, actriţă, dar ai jonglat şi cu tele­viziunea, pe post de moderatoare. Din toate aceste che­mări, care este cea adevărată?

Anca Ţurcaşiu : Scena, scena, teatrul! Cel mai bine mă regăsesc pe scenă, iubesc teatrul, iubesc publicul, şi cred că tea­trul este modalitatea prin care emoţiile şi sentimentele se transmit cel mai bine către public. Iar aplauzele live sunt barometrul perfect al succesului.

R: În cazul când aş veni, în vacanţă, în România, unde aş putea să te văd?

Anca Ţurcaşiu: Apariţii TV şi spectacole muzicale sunt mai puţine în ultimul timp. Cânt cu trupa lui Petre Geam­başu de 7 ani de zile, dar numai la evenimente private. De aseme­nea, pe perioada verii, sunt entertai­ner, de vreo 12 ani, la Hotel Majestic, în Mamaia. În prezent, am trei spec­tacole, un musical, gen Broadway, “Re­becca”, care are la bază romanul omonim scris de Daphne du Maurier, pe muzica lui Sylvester Levay, care a scris multe piese pentru Broadway, care au luat multe premii Grammy. Piesa se joacă la Teatrul Naţional de Operetă din Bucureşti. Tot la Teatrul Na­ţional de Operetă mai joc într-un spectacol de teatru-dans, în piesa “Maria de Buenos Aires”, pe muzica lui Astor Piazzolla, unde am rolul principal. La Teatrul Mic, joc într-o comedie regizată de Radu Gheorghe, care se numeşte “Interpretul”.

R: Există o reali­zare a ta, pe plan pro­fesional, despre care să spui: “Asta e cea mai mare”?

anca turcasiu2Anca Ţurcaşiu :  Profesional, reali­zări sunt toate… Fiecare rol pe care l-am jucat, fiecare spectacol şi în­tâlnire cu publicul este o rea­lizare… Nu cred că le pot contoriza în di­men­­siuni şi greutăţi. Cel mai mare succes în cariera mea artisti­că cred că a fost rolul prin­cipal în musicalul “Chicago”, la Teatrul Naţional din Bucu­reşti. Dar cea mai mare rea­lizare pentru mine este bucuria spectato­rilor de la finalul spec­tacolelor. Am un sentiment extra­ordinar când, după ce se lasă cortina şi după ce se aprinde lumina, lumea este în extaz şi ne aplaudă în picioare. Este un sentiment extraordinar. De multe ori simt de parcă publicul ar vrea să urce pe scenă şi să ne îmbrăţişeze. Pentru mine, aces­te momente sunt nişte realizări extraordinare.

Anca Ţurcaşiu :  “Iubesc viaţa şi mă iubesc şi pe mine”

R: De câte ori te întâlnesc, iradiezi fericire. Care sunt ingre­dientele a­ces­tei stări sufleteşti, cu care alţii nu se întâlnesc niciodată?

Anca Ţurcaşiu :  Sunt o femeie foarte fericită! Am o familie minu­nată, un soţ deo­sebit, un copil pe care îl ador. Cum am atins acest palmares? Cred că în primul rând răbdarea este foarte im­portantă într-o relaţie. Apoi trebuie să exis­te co­municare şi înţelegere şi să accepţi per­soana de lângă tine, şi cu bune, şi cu mai puţin bune. Să nu judeci, să nu critici, nu ai dreptul să judeci şi să critici pe nimeni. De ase­me­nea, con­tează să ştii să treci peste momentele grele care apar în viaţă, deşi, ideal ar fi să nu ajungi să creezi astfel de mo­mente dificile.
R: Garabet Ibrăileanu spunea: “Timpul nu trece. Timpul nu trece niciodată; noi tre­cem prin timp”. În ce te pri­veşte pe tine, se pare că ai oprit timpul în loc. Arăţi extraordinar, chiar dacă ai schimbat re­cent pre­fi­xul. Deţii reţeta elixi­rului tine­reţii?
Anca Ţurcaşiu :  Mulţumesc, e un com­pliment fru­mos. Nu ştiu ce să spun… cred că iu­besc via­ţa, mă iubesc şi pe mine foarte mult, mă bucur de fie­care zi pe care o trăiesc pe pământ şi sunt un om foarte po­zitiv. În plus, am un stil de viaţă sănătos. Eu sunt ovo-lacto-ve­getariană, un mod de viaţă pe care l-am adoptat acum vreo 20 de ani. Pentru a mă menţine într-o for­mă fizică bună, mă refer în mod spe­cial la greutate, tot ceea ce fac este să fiu atentă la ce, cât şi cum mănânc. Aşadar, am eliminat de atunci din alimentaţie carnea (o vreme chiar şi peştele), îmi fac analize com­plete o dată pe an (care de obicei ies foarte bine), şi mă simt exce­lent. Mănânc puţin, des, ali­mente care să conţină cât mai puţine grăsimi şi beau multă apă. Fac şi puţin sport, dar nu ceva aşa, extra­ordinar. Oricum, eu cred că şi feri­ci­rea te face frumos. Ca stare de spirit, ea poate avea un efect po­zi­­tiv asupra aspectului fizic. O stare de fericire interioară iradiază şi afec­tează pozitiv aspectul exterior.

Anca Ţurcaşiu : “Visez să scot un CD cu cântece vechi, româneşti”

R: Există vreun vis, ne­realizat până acum, pe care ai dori să ţi-l îm­plineşti?

Anca Ţurcaşiu :  Mă pasionează mult designul interior, arta de a decora casele. Mi-aş fi dorit să fac Facultatea de Design, dar am rămas însărcinată cu fiul meu şi am renunţat la acest plan. Mai am şi un vis muzi­cal. Mi-aş dori să scot un CD, o combinaţie pop cu folclor, cântece cunos­cute vechi, româneşti, pe care să le reactualizez orchestral.

anca turcasiu3R: Un mesaj de fi­nal pentru românii americani care vin în vacanţe acasă…

Anca Ţurcaşiu :  Pe cei care vin în România pe parcursul verii îi aştept în fie­care seară la hotelul Ma­jestic, din Mama­ia, pentru o sea­ră de neuitat, iar din toam­nă, la spectacolele mele. Vă aştept pe toţi cu mare drag.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here