Andreea Marin: Vreau să-mi ofer şansa de a îmbătrâni frumos şi asta nu se poate cu încrâncenări, reproşuri, nemulţumiri

0
588

Marin-Banica-Andreea[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]

Ioana Bârsan

O prezenţă care nu poate trece neobservată. Deşi mereu în lumina reflectoarelor, nu încetează să surprindă prin frumuseţe, eleganţă şi în acelaşi timp prin discreţie. Andreea Marin este un exemplu pentru noi toţi. Şi asta pentru că, dincolo de realizările sale extraordinare în televiziune, a reuşit ca de câţiva ani să se pună în slujba binelui şi a găsirii unor soluţii pentru cei care, aflaţi în situaţii dificile, îi cer ajutorul.

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Aşa s-a născut ambiţiosul proiect caritabil „Şcoala mamelor”, pe care Andreea îl conduce cu succes, determinare şi cu o forţă incredibilă. Turneul din acest an în care caravana „Din dragoste pentru femei” a ajuns în multe oraşe ale ţării a dat speranţe, a găsit soluţii şi a schimbat cursul a mii de vieţi.

Doar privind realitatea putem înţelege nevoia unor astfel de iniţiative, a unor astfel de proiecte. A aşeza binele celorlalţi în prim-plan, a înţelege că un singur gest poate salva o viaţă, a mângâia suflete rănite şi a le acorda o şansă, aceste lucruri aparţin doar spiritelor cu adevărat mari. Andreea Marin a acceptat să răspundă întrebărilor noastre dezvăluind o altă faţetă a personalităţii sale pe care poate nu aţi fi descoperit-o.

599686_440627156024059_1813845741_n

Ce lucruri descoperiţi în turneele pe care le faceţi prin ţară?

Anul acesta am ajuns în multe colţuri ale ţării, am stat faţă în faţă mii de oameni, mame, dar şi copii şi taţi, am trăit experienţe revelatorii, am întâlnit oameni minunaţi, unii luptători pentru crezul lor, alţii având idei neaşteptate, benefice, dar şi oameni care păreau dezarmaţi în faţa unei probleme şi veneau către noi cu speranţa ultimei soluţii posibile.

Faptul că, la finalul fiecărei seri, fără excepţie, veneau la mine cu sclipire în ochi şi o emoţie extraordinară, spunându-mi fiecare în felul sau: „Mulţumesc, simt acum curajul şi motivaţia pentru a-mi schimba viaţa în bine!” , înseamnă exact ceea ce mi-am dorit. Să reuşesc să alung blazarea şi să aduc determinarea în locul ei. Aceasta este sămânţa pentru ceea ce mâine poate însemna o altă viaţă.

392674_443687062384735_1561215247_n

Care sunt cele mai serioase, dar şi cele mai frecvente probleme pe care le au mamele şi, în general, femeile în ziua de azi?

Problemele ţin în primul rând de sănătate, de incertitudini şi neîncredere în informaţie medicală, pentru că oamenii sunt dezorientaţi. În al doilea rând, de necunoaştere, lipsa de informaţie şi disciplină când vine vorba de dezvoltare profesională.

La capitolul „drepturi”, problemele principale sunt cele legate de divorţ sau de violenţa în familie, din păcate, şi nu doar în cupluri cu dificultăţi financiare, ci de multe ori în familii înstărite.

10140_610458275648443_1813499603_n

Comunicarea sau mai degrabă lipsa ei creează mari dificultăţi în toate ariile importante ale vieţii, de aceea specialiştii noştri pe comunicare, dar şi psihologii şi psihiatrii oferă servicii gratuite mamelor în centrele noastre fizice din ţară, nu doar pe platforma www.scoalamamelor.ro

Cum şi de ce s-au născut aceste proiecte care au ca scop binele celor de lângă noi?

Din dragoste pentru oameni şi cunoscând problemele mamelor după ce am născut, pentru că primeam mii de mesaje care mi-au arătat o realitate necunoscută mie până atunci.

150482_443723719047736_946388296_n

În goana noastră de zi cu zi, cum ne putem regăsi echilibrul? La un moment dat, putem simţi că ceva lipseşte în viaţa noastră, că suntem debusolaţi şi nu mai ştim cum să umplem golul creat în viaţa şi în sufletul nostru. Ce nu ar trebui să pierdem niciodată din universul nostru interior?

Grija pentru noi înşine. În cultura noastră, femeia are grijă de toţi cei dragi din jur, dar se lasă pe sine pe ultimul plan. Cum poţi fi sursa de energie pozitivă dacă tu nu-ţi oferi ţie însăţi momente doar pentru tine, grija pentru propria sănătate, dacă îţi neglijezi sufletul şi spiritul şi nu-ţi preţuieşti şi propriile dorinţe? Dacă nu îţi acorzi respectul cuvenit, nu-l vei primi nici de la alţii, de multe ori nici de la cei mai apropiaţi oameni.

305515_543389572355314_99217373_n

Sunteţi un exemplu pentru multe femei, pentru multe mame şi aceasta pentru că de multe ori aţi precizat şi, mai mult decât atât, aţi demonstrat prin exemplul personal că viaţa trebuie trăită cu bucurie, că oricât de greu v-a fost la un moment dat, aţi mers înainte cu fruntea sus, cu demnitate. Aţi avut multe încercări, însă niciodată nu aţi abandonat şi nu v-aţi pus la îndoială alegerile făcute. Ce v-a dat forţa necesară?

Dorinţa de a fi împăcată cu mine însămi, de a trăi frumos şi demn până la capăt. Vreau să-mi ofer şansa de a îmbătrâni frumos, şi asta nu se poate dacă bagajul cu care înaintezi în viaţă este unul plin de încrâncenări, reproşuri, nemulţumiri.

De copil, la numai 9 ani, v-aţi confruntat cu o realitate cutremurătoare: dispariţia mamei. Când aţi reuşit să acceptaţi acele cumplite momente, să le puteţi privi cu mai multă detaşare, să puteţi vorbi şi chiar scrie despre ele?

Peste ani, când am revenit la credinţa în Dumnezeu, pe care doar am crezut că am pierdut-o. Mi-am dat seama că El a fost mereu cu mine, însă în momentul în care, într-un moment greu, am spus fără să-mi dau seama şi cu tot sufletul „Doamne ajută!”

andreea_marin_3_53683200_39429400

Au fost momente în viaţă în care aţi simţit prezenta şi ajutorul Lui Dumnezeu într-un mod foarte viu, real?

Da, de multe ori. Mai ales când mi-am dorit cu ardoare să devin mamă.

Care este rugăciunea pe care o purtaţi în suflet?

Poate o să vi se pară copilăresc răspunsul meu, dar rugăciunea mea de suflet e „Înger, Îngeraşul meu” , pentru că o rostesc seara împreuna cu fetiţa mea.

482642_623715610989376_1274932627_n

Notorietatea de care v-aţi bucurat în cariera de televiziune a venit ca o răsplată firească pentru anii de perseverenţă, trudă şi continuă perfecţionare. Privind întregul parcurs în televiziune, de la primele emisiuni la TVR Iaşi şi până la „ Surprize, surprize!”, cum vă vedeţi întregul traseu profesional, cum l-aţi descrie?

Disciplinat, cu dorinţa de a învăţa mereu, fără a obosi în acest sens.

Aţi cunoscut succesul în televiziune şi v-aţi implicat în multe acţiuni de voluntariat. Consideraţi că Dumnezeu v-a răsplătit pentru toate acţiunile de bine pe care aţi reuşit să le realizaţi de-a lungul timpului? Pentru ce sunteţi recunoscătoare?

Da, am primit recompense nesperate peste timp, viaţa mea a fost şi cu dificultăţi, dar şi cu momente extrem de frumoase.

543497_628703510488610_1515459642_n

Intenţionaţi să vă întoarceţi în televiziune?

Numai în condiţii de calitate foarte bună a produsului de televiziune pe care l-aş putea construi.

Aţi fost în multe călătorii în lumea întreagă. Aţi descoperit multe lucruri noi, iar multe dintre călătorii le-aţi făcut în scop caritabil. Ne puteţi descrie o experienţă care v-a rămas în suflet?

Africa, o experienţă pentru o viaţă. Asia după tsunami. Cuba, ultimul bastion comunist. Irak, în pielea soldatului român aflat la război pe timp de pace… nu aş şti cu care să încep…

Care sunt lucrurile pe care părinţii le pot învăţa de la copiii lor?

Sinceritatea. Curajul de a visa până departe. Întoarcerea la rădăcini.

Credinţă, nădejde şi iubire… Ce înseamnă aceste virtuţi pentru dumneavoastră?

Esenţa vieţii. Ce ar însemna trecerea noastră fără ele?!

V-ar mai putea interesa şi:

Actorul Cristian Dionise: Credinţa trebuie să se răsfrângă asupra întregii fiinţe şi vieţii însăşi

Ducu Bertzi: Oamenii îşi dovedesc caracterul în momente de cumpănă şi descumpănă

417821_639249032767391_1636936613_n(2)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here