Săgeţi ţintite spre J.O. Rio 2016

0
183

AnenaLotul Naţional de Tir cu Arcul al României, condus de antrenorul Viorel Hăbian şi având în componenţă cinci sportivi de la SCM Deva, îşi va muta „casa” la Baza Sportivă „Anena” din Aninoasa.

Baza este aflată deocamdată în paragină, unde se va înfiinţa un Centru Naţional de Pregătire. Obiectivele sportivilor şi tehnicienilor care se vor pregăti la Aninoasa sunt canalizate pe obţinerea cât mai multor calificări la Jocurile Olimpice „Rio 2016”.

Proiect salvator pentra baza sportiva de la Anena

Afectată de uzură şi vremuri, din cauza situaţiei financiare complicate a administraţiei locale din Aninoasa, Baza Sportivă „Anena” are şansa de a reintra în circuitul performanţei. La iniţiativa deveanului Mugurel Ciuşcă, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Tir cu Arcul, Biroul Federal a decis înfiinţarea unui „Centru Naţional de Pregătire” în fosta locaţie a clubului „Minerul Aninoasa”. Aceasta a dat până acum numeroşi campioni ai României.

„Ne-am propus să salvăm această bază sportivă şi să oferim componenţilor Lotului Naţional un loc de pregătire cu condiţii optime. Biroul Federal a pus la punct un proiect pentru a crea la Aninoasa un Centru Naţional de Pregătire. Am solicitat autorităţilor locale şi judeţene trecerea Bazei Anena în administrarea Federaţiei. Astfel, vom putea asigura şi accesa fondurile necesare pentru reparaţii şi renovări. Dacă proiectul va deveni realitate, judeţul Hunedoara va avea astfel al treilea Centru Naţional de Pregătire, după cele de gimnastică şi judo, de la Deva”, a spus Mugurel Ciuşcă, directorul SCM Deva. El este şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Tir cu Arcul.

Pregătiri şi vise olimpice

 Antrenorul Viorel Hăbian consideră că proiectul federaţiei este unul salvator pentru Baza Anena. Proiectul poate fi „motorul” unor performanţe de top pentru tirul cu arcul românesc. „Deocamdată, Baza Anena nu poate fi folosită de sportivi, deoarece este în paragină. Joi (mâine n.r.), se va discuta în Consiliul Local Aninoasa cedarea Bazei Anena către Federaţie. Dacă solicitarea se va aproba, viitorul poate fi mai bun.

Federaţia e decisă să investească şi să pună baza la punct. Astfel se vor putea oferi condiţii optime de pregătire sportivilor din Lotul Naţional. Un atu important al alegerii acestei locaţii pentru înfiinţarea unui Centru Naţional de Pregătire l-a constituit faptul că cinci sportivi din Aninoasa, legitimaţi la SCM Deva, sunt titulari ai echipelor României”, a spus Hăbian. Tehnicianul e de părere că la Anena se pot pune bazele obţinerii unor calificări la Jocurile Olimpice „Rio 2016”.

„Sper ca Lotul României să îşi înceapă pregătirile de primăvară la Baza Anena, dispunând de condiţii cât mai bune. Cantonamentele de la Aninoasa vor fi conduse de mine, ca antrenor principal. Ele vor fi supervizate de tehnicianul coreean care este coordonatorul Loturilor României. Dacă Loturile României se vor pregăti în sistem centralizat la Aninoasa, rezultatele pot fi valoroase. Visul unor calificări la Jocurile Olimpice ar putea fi împlinit chiar în 2016”, a precizat Viorel Hăbian, antrenorul Loturilor Naţionale ale României.

Sursa: mesagerulhunedorean.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here