Anexă la Biologia credinţei, Bruce H. Lipton, PhD

0
272

biologia7Ştiinţa dezvăluită în această carte defineşte modul în care credinţele ne controlează comportamentele şi activitatea genetică – şi, prin urmare, desfăşurarea vieţilor noastre. Capitolul despre a fi părinte conştient descrie modul în care cei mai mulţi dintre noi am dobândit, în mod inevitabil, credinţe limitative sau care ne sabotează şi pe care le-am indus în mintea noastră subconştientă, pe când eram copii.

După cum menţionam în acel capitol, există o varietate de tehnici psihologice „energetice”, care exploatează cele mai recente cercetări în domeniul legăturii minte-corp, pentru a accesa rapid şi a reprograma acele programe subconştiente. Înainte de a ne despărţi, aş vrea să vorbesc puţin despre una dintre aceste tehnici de psihologie energetică, numită PSYCH-K™, pentru că am experimentat-o personal şi am încredere în integritatea, simplitatea şi eficienţa ei.

L-am cunoscut pe Rob Williams, cel care a iniţiat PSYCH-K™, la o conferinţă, în 1990, unde eram amândoi printre vorbitori. Ca de obicei, la sfârşitul prezentării mele, i-am spus publicului că, dacă îşi schimbă credinţele, îşi poate schimba viaţa. Era o încheiere familiară, iar reacţia participanţilor era şi ea familiară: „Ei bine, Bruce, e minunat ce spui, dar cum să facem asta?”

Pe vremea aceea, nu-mi dădusem seama pe deplin de rolul esenţial pe care îl joacă mintea subconştientă în procesul de schimbare şi mă bazam cel mai mult pe încercarea de a schimba comportamentele negative, folosind gândirea pozitivă şi puterea voinţei. Însă ştiam că succesul meu fusese limitat în ceea ce priveşte obţinerea unor schimbări în viaţa mea personală. Mai ştiam şi că, atunci când ofeream această soluţie, nivelul de energie din încăpere se ducea în jos, ca un balon de plumb. Se pare că, la fel ca şi mine, publicul meu sofisticat încercase deja voinţa şi gândirea pozitivă – şi fără prea mult succes!

Soarta a făcut să mă întorc la locul meu, să-l ascult pe prezentatorul care urma – era psihoterapeutul Rob Williams. Remarcile de deschidere ale lui Rob au adus repede publicul într-o stare de maximă atenţie. în introducere, Rob a spus că PSYCH-K ™ poate să schimbe, în câteva minute, credinţe de lungă durată şi limitative.

Apoi, Rob a întrebat dacă era cineva în public care dorea să fie abordată o chestiune care îl tulbură. O femeie a atras atât atenţia lui Rob, cât şi pe a mea. Şi-a ridicat mâna într-o doară, apoi a lăsat-o jos şi a ridicat-o din nou. Timiditatea ei era aproape palpabilă. Când Rob a întrebat-o ce problemă avea, s-a înroşit la faţă şi a dat un răspuns care nu s-a putut auzi deloc. Rob a trebuit să coboare de pe podium şi să discute cu ea faţă în faţă, apoi să informeze publicul că ea avea o problemă cu „vorbitul în public”. Rob a revenit pe scenă, iar femeia l-a urmat cu ezitare. Rob i-a cerut să-i spună publicului, format din aproximativ o sută de persoane, despre frica ei. Din nou, femeia abia a putut să vorbească.

Rob a lucrat cu ea timp de aproximativ zece minute, folosind una dintre tehnicile de schimbare PSYCH-K ™. Apoi, i-a cerut din nou să-i spună publicului ce simţea în legătură cu exprimarea în public. Schimbarea era uimitoare. Nu numai că femeia era vizibil mai relaxată, dar chiar a început să vorbească cu o voce emoţionată, dar plină de încredere. Ochii publicului s-au făcut cât farfuriile şi tuturor le-a “căzut faţa”, văzând cum femeia a vorbit încontinuu, timp de cinci minute. Se ambalase aşa de mult, încât Rob a trebuit să o roage să revină la locul ei, ca să-şi poată termina prezentarea!

Pentru că femeia aceasta participa regulat la o conferinţă anuală, iar eu eram unul dintre vorbitorii frecvenţi, în următorii câţiva ani am fost martor la uimitoarea ei transformare. Nu numai că îşi depăşise teama de a vorbi în public, ci reuşise chiar să organizeze evenimente în comunitatea ei. în cele din urmă, a devenit o vorbitoare care a câştigat multe premii! Viaţa acestei femei a fost transformată cu adevărat, în numai câteva minute. În cei cincisprezece ani de când asistasem la transformarea ei rapidă, am mai văzut şi alte persoane care şi-au îmbunătăţit cu repeziciune respectul de sine şi şi-au schimbat relaţiile, situaţia financiară şi starea de sănătate, folosind PSYCH-K T.

Procesul PSYCH-K ™ este simplu, direct şi poate fi verificat. El foloseşte interfaţa minte/corp a testării muşchilor (kineziologie), pe care o descoperisem prima dată în cabinetul improvizat al studentului chiropractician din Caraibe, pentru a accesa „fişierele” auto-limitative din mintea subconştient! De asemenea, foloseşte tehnici de integrare a părţii drepte şi a părţii stângi a creierului, pentru a induce modificări rapide şi de durată. în plus, PSYCH-K ™ integrează Spiritul în procesul de schimbare -la fel cum şi eu am integrat Spiritul în felul meu de a înţelege Ştiinţa. Folosind testarea muşchilor, PSYCH-K ™ accesează ceea ce Rob numeşte „mintea supraconştientă”, pentru a se asigura că obiectivele declarate ale persoanei sunt sigure şi potrivite. Aceste protecţii integrate fac ca acest sistem de schimbare personală să poată fi predat oricui este interesat să preia controlul asupra propriei sale vieţi, să părăsească frica şi să pătrundă în iubire.

Eu folosesc PSYCH-K ™ în viaţa mea. PSYCH-K ™ m-a ajutat să-mi anulez credinţele autolimitative, printre care şi pe aceea că nu sunt în stare să-mi termin cartea. Faptul că ţineţi în mână această carte este un indiciu despre puterea acestei metode. De asemenea, ţin multe prelegeri împreună cu Rob. Iar la sfârşitul prelegerilor mele, în loc să ofer soluţia gândirii pozitive şi a voinţei, sunt fericit să las publicul pe mâinile lui Rob. Aceasta este o carte despre Noua Biologie, însă cred că PSYCH-K ™ reprezintă un pas important către Noua Psihologie a secolului al 21-lea, şi mai departe. Puteţi găsi mai multe informaţii despre PSYCH-K ™, pe pagina lui Rob de internet: www.psychk.com.

Pentru actualizări ştiinţifice şi informaţii suplimentare, vizitaţi www.brucelipton.com.

Articole şi referinţe care pot fi descărcate gratuit.

Cărţi, casete video şi DVD-uri.

Programul de seminarii şi ateliere.

Linkuri către alte pagini valoroase.

Vă puteţi bucura de impactul deplin al ştiinţei uimitor de clare a dr. Lipton şi de stilul lui dinamic de prezentare, surprinse pe video. Aceste lucrări de măiestrie, opere ale unui profesor care a primit multe premii, fac din ştiinţă ceva simplu şi din evoluţia noastră ca oameni – ceva la care putem spera.

Priviţi cum prind viaţă conceptele prezentate în Biologia credinţei, Să eliberăm puterea conştiinţei, Materia şi minunile în trei prezentări live remarcabile. Acum puteţi să aveţi biblioteca video care pune laolaltă Ştiinţa şi Spiritul, într-un fel pe care nu l-aţi mai văzut niciodată.

Sursa: Biologia credinţei, Bruce H. Lipton, PhD

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here