Angela Gheorghiu, acompaniată de dirijorul Tiberiu Soare pe mari scene europene

0
105

Angela-Gheorghiu-si-Tiberiu-Soare_M_foto-Virgil-OprinaSoprana Angela Gheorghiu va susţine mai multe concerte de gală în luna noiembrie, la Théâtre des Champs-Elysées din Paris, Musikverein din Graz şi Concertgebouw din Amsterdam, şi în seara de Revelion, la Festspielhaus din Baden-Baden, în care va fi acompaniată de dirijorul Tiberiu Soare.

Potrivit unui comunicat de pres[, la invitaţia Angelei Gheorghiu, Tiberiu Soare, dirijor principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai activi şi mai apreciaţi şefi de orchestră români ai momentului, va asigura conducerea muzicală pentru mai multe concerte susţinute în Europa de cunoscuta soprană română.

Astfel, trei concerte în legendare săli de profil din Europa vor găzdui evenimente al căror afiş îi va aduce în prim plan pe cei doi artişti români. Acestea se vor desfăşura pe 9 noiembrie, la Théâtre des Champs-Elysées din Paris, pe 16 noiembrie – Musikverein Graz (Austria) şi pe 25 noiembrie – Sala Concertgebouw din Amsterdam.

Şi ultima zi a anului îl va găsi pe Tiberiu Soare tot la pupitrul unei orchestre europene, într-un nou concert de gală, alături de Angela Gheorghiu. Chiar în seara de Revelion, dirijorul român va asigura conducerea muzicală a Orchestrei Simfonice Saarbrücken, într-un concert extraordinar la Baden-Baden (Festspielhaus) – Germania.

Concertele în care este invitat la pupitru Tiberiu Soare se încadrează într-un proiect mai amplu al sopranei Angela Gheorghiu, care organizează anual o serie de spectacole în perioada toamnă-iarnă, în cele mai importante săli europene, dar şi în afara continentului. Colaborarea dintre cei doi artişti români datează de câţiva ani şi s-a concretizat în concerte anuale alături de orchestre importante, în mari metropole ale Europei.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here