Anim’est 2018: Fanii filmelor de animaţie, la Chişinău

0
12
Anim'est 2018: Fanii filmelor de animaţie, la Chişinău
Anim’est 2018: Fanii filmelor de animaţie, la Chişinău

Anim’est 2018: Fanii filmelor de animaţie, la Chişinău

Cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est Chişinău are loc în perioada 18 – 21 octombrie, aducând în faţa publicului moldovean cele mai neconvenţionale şi inovatoare experimente vizuale animate din anii ’20 şi până în prezent, informează un comunicat de presă.

Anim’est se prezintă drept singurul festival din Moldova dedicat exclusiv filmului de animaţie. Manifestarea aduce la Chişinău, la Cinematograful Odeon, producţii experimentale şi de avangardă, filme emblematice care au marcat istoria cinematografiei şi în special pe cea a animaţiei.

Printre capetele de afiş ale ediţiei se numătă filmul rusesc “Hoffmaniada”, prezentat vineri, de la ora 20.00. “Regizorul Stanislav Sokolov îl plasează pe scriitorul, compozitorul şi pictorul german E.T.A. Hoffmann în mijlocul scrierilor sale fantasmagorice, unde trebuie să-i înfrunte pe cei cărora le-a dat chiar el viaţă pe pagina de hârtie.

Scriitorul se aruncă într-o disperată luptă pentru a proteja iubirea şi frumuseţea de intrigile ce se-nmulţesc în jurul său”, arată organizatorii.

Anim’est 2018: Fanii filmelor de animaţie, la Chişinău

Fiind dedicată animaţiei experimentale şi de avangardă, ediţia Anim’est din acest an include şi lungmetrajul abstract “North of Blue”, regizat de Joanna Priestley. Filmul este inspirat de peisajul natural şi oferă un multivers dens de imagini şi puncte focale ce explorează tensiunea dintre două lumi familiare, dar şi necunoscute. Spectatorii vor putea viziona această producţie sâmbătă, de la ora 18.00.

Un alt moment special al festivalului va fi proiecţia Scurtmetrajelor de Oscar, de vineri, de la ora 18.00. Printre acestea se numără şi scurtmetrajul care a fost premiat anul acesta, “Dragă baschet” (2017, SUA), în regia lui Glen Keane, care spune istoria legendarului baschetbalist NBA Kobe Bryant.

Citește și:

Andra Guţi, cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Locarno
LUX 2018. Premiul Parlamentului European: Care sunt cele zece filme nominalizate
SEECS Short Film Fest: Filme studenţeşti din sud-estul Europei, premiate la Bucureşti
Lucian Pintilie, premiu pentru întreaga activitate la Festivalul Filmului European

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here