Aniversare: Hubble, la 25 de ani de la lansarea în spaţiu | VIDEO

0
247

hubble-25-master1050-465x390La 25 de ani de la lansarea în spaţiu a telescopului Hubble, NASA a publicat o serie de imagini în care apar mai multe galaxii şi nebuloase.

Un spectaculos și strălucitor “covor” de stele tinere, asemănător unui multicolor foc de artificii, este imaginea oficială aleasă joi de Agenția spațială americană (NASA) pentru a aniversa 25 de ani de existență ai telescopului spațial Hubble, informează EFE.

Imaginea selecționată — care reamintește nenumăratele fotografii furnizate de Hubble de la lansarea sa, la 24 aprilie 1990 — prezintă un roi de aproximativ 3.000 de stele, numit Westerlund 2, ca omagiu adus astronomului suedez Bengt Westerlund, care l-a descoperit în anii 1970. Localizat la 20.000 de ani lumină de Terra, în constelația Carina, acest roi de stele are o vechime de circa 2 milioane de ani și include unii dintre cei mai strălucitori și mari aștri din galaxia noastră.

Telescopul Hubble a furnizat cele mai detaliate imagini din spaţiu datorită unei camere foto speciale. NASA sărbătoreşte 25 de ani de când aparatura a fost trimisă în spaţiu pentru a observa ce se află în jurul planetei noastre.

Telescopul Hubble a fost lansat pe orbită în 1990, fiind numit după astronomul Edwin Hubble. Pe 24 aprilie 1990, naveta spaţială Discovery s-a dus în orbita joasă a Pământului, pentru a amplasa Telescopul Spaţial Hubble. Dar în momentul acela, specialiştii au descoperit că o oglindă era stricată, iar Hubble nu putea să vadă cum trebuie.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here