Ansamblul de fântâni de la Piața Unirii- Splendoare și culoare

Fântânile lui Bucur și bucuria de a le vedea

0
89

 

Fântânile lui Bucur și bucuria de a le vedea

Fântânile-  Bucureștiul în luna septembrie a căpătat un farmec aparte.

Unica.ro-Fântânile
Unica.ro-Fântânile

Turiștii veniți în București au avut parte de un spectacol total, alături de bogăția culturală și colorată a serilor de septembrie. Fântânile arteziene au fost atracția principală a bucureștenilor și magia a plutit în aer, ca într-o lume ireală. Modernismul s-a îmbinat cu arhitectura fântânilor, în jocuri de lasere și proiecții. Astfel a  rezultat o paletă de stări pe care toți privitorii au trăit-o. Nu aveai cum să nu te emoționezi văzând luminile multicolore ce se desfăceau în cascade ce țâșneau năvalnic din fântâni.

Simbolul apei ne face mai puri

Parcă și sufletele au fost mai curate și acest simbol al apei în mijlocul Bucureștiului, ne-a  apropiat de simbolurile marilor orașe europene. Aceste simboluri sunt  Fântâna de Trevi din Roma, Fântânile din Piața Navonna , sau Fântanile de la Versailles, etc. Delicatețea acestor fântâni- un simbol al emancipării, fac în continuare un spectacol magnific și un punct de atracție turistic. Practic dacă treci pe la Unirii, ai să rămâi impresionat de forfota artezienelor și plăcerea de a le vedea va fi îmbinată cu frumusețea peisajului urban.

În luna septembrie a fost inaugurarea ansamblului de fântâni

Primăria Capitalei a inaugurat fântânile arteziene, numite Fântânile lui Bucur, în luna septembrie, la Piața Unirii. Deschiderea fântânilor a fost urmată de un spectacol inaugural intitulat Simfonia Apei, susținut de Orchestra Simfonică din București. Seara a avut loc un regal artistic. A fost   conceput astfel încât să ducă vizitatorii într-o călătorie prin 7 lumi care vorbesc despre România – lumea apei, a focului, a pământului, a aerului, lumea vegetală şi lumea Centenarului, toate prefatate de lumea astrală”.

Cele 17 fântâni au fost în centrul atenției bucureștenilor, apa arteziană țâșnind pe acordurile muzicii simfonice și a fiind învăluită în striații multicolore de lumină. Toate acestea  au dat o atmosferă magică și colorată în seara  de spectacol. Fântâna centrală din Piata Unirii a avut integrate patru “ecrane de apă” orientate spre cele patru puncte cardinale, menite să creeze o platformă multimedia imensă pentru videoclipuri, dar şi proiecţii laser. Spectacolul luminilor și al ecranelor precum și proiecțiile laser, au oferit un efect tridimensional, unicat în Europa.

Divertisemnt cu apă, tradiție și jocuri cu laser

Totul a fost asigurat de Compania OASE, expertă în divertismentul cu apă, iar arhitecții proiectului au reinterpretat tema Marii Uniri pentru noul design al ansamblului de fântâni. Arhitecții au introdus de asemenea elemente care fac trimitere către horă, ceramica de Cucuteni și alfabetul chirilic.

Primăria Capitalei mai spune că după lansarea fântânilor din 28 septembrie, se vor desfășura showuri multimedia în fiecare weekend, începând cu orele 20.00- 21.00, în care distracția va ține loc de cinste.

 

Smartwomanhotnwes.ro- Fântânile
Smartwomanhotnwes.ro- Fântânile

fantanile- Monitorul de Botosani
fantanile- Monitorul de Botosani

Ionela Moldovanu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here