Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg, din nou pe scena Operei Române Cluj

0
134

646x404Spectacolul Frumoasa din pădurea adormită, în premieră în România, este susţinut, vineri, de Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg, la Opera Română din Cluj. Pentru acest show, scena a fost transformată într-un adevărat patinoar, cu  peste două tone de gheaţă. Din distribuţie fac parte 40 de balerini-patinatori.

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]
“Venim la Cluj-Napoca pentru al treilea an consecutiv. Este un oraş cald, primitor şi ne bucurăm de fiecare dată să fim aici. Repertoriul nostru actual include cinci spectacole complete, sperăm să le prezentăm pe toate şi aici”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Konstantin Rassadin, directorul artistic al ansamblului.

“Învăţăm tehnicile actoriceşti şi mişcările de balet clasic. În plus, pregătirea fizică a corpului este diferită la baletul pe gheaţă de baletul clasic”, a explicat Marina Lekhmus, interpreta rolului feminin principal, vrăjitoarea Carabosse.

Roman Zarutckii, interpretul rolului masculin principal, prinţul Desire, a adăugat că “trecerea este destul de dificilă, dar dacă se face cu suflet şi cu multă muncă, atunci reuşim”.

Pentru pregătirea spectacolelor, balerinii-patinatori se antrenează zilnic timp de trei ore, care includ atât elementele de coregrafie, cât şi pregătirea pe gheaţă.

Adaptarea baletelor clasice pentru gheaţă este realizată de Konstantin Rassadin, care respectă toate canoanele baletului clasic în transpunerea mişcărilor pe gheaţă.

“Concepem spectacolele de la bun început pentru scenele de teatru, adică maxim 12 x 12 metri, şi adaptăm mişcările pe gheaţă ţinând cont de acest lucru. Componenta de balet clasic este foarte importantă şi este cel mai bine pusă în valoare pe scenele de teatru”, a spus acesta.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here