Unde pot fi găsiți cei mai buni antioxidanți?

0
100
antioxidantiiPoate că vă întrebați de ce mereu în majoritatea reclamelor destinate produselor alimentare se accentuează prezența antioxidanților din unele din acestea.

Ei bine, vă anunțăm că antioxidanții au un rol foarte important în dezvoltarea imunității organismului.

Ei au rolul de a acționa asupra radicalilor liberi care slăbesc sistemul imunitar, lucru ce ne face mult mai sensibili la o serie de boli.

Printre antioxidanții de care organismul nostru are nevoie, există câțiva care trebuie neapărat să se găsească în alimentația zilnică.

Așadar, vă vom arăta care sunt aceștia și totodată unde se găsesc pentru a vă ajuta să aveți o dietă benefică și sănătoasă.

Vitamina C mărește rezistența vaselor sangvine, reglează glicemia și colesterolul, distruge unele toxine acumulate în organism; are acțiune antialergică, are rol de laxativ natural, mărește gradul de absorbție a fierului organic. Se găsește în broccoli, ardei, kiwi, fructe de pădure, roșii și citrice.

Coenzima Q10 este o substanță prezentă în toate celulele organismului și este indispensabilă desfășurării nornale a proceselor biologice și biochimice, datorită rolului major deținut în transportul energiei necesare celulelor și se găsește în sardine, macrou, organe, ouă, uleiul de soia, arahide, nuci ăi semințe.

Acidul lipoic este un antioxidant care acționează asupra vitaminelor C și E, după ce acestea au acționat asupra radicalilor liberi.

Acest antioxidant ajută la regenrerarea vitaminelor mai sus menționate și are totodată un rol important în transformarea glucozei în energie, previne hiperglicemia cronică și complicațiile asociate cum ar fi neuropatia. Se găsește în carne roșie, cartofi, morcovi, sfeclă roșie, spanac, drojdia de bere și organe de animale.

Vitamina E ajută foarte mult la dezvoltarea creierului. Este indicat ca cei mici să consume germenii de grâu, nuci, fasole și pește, alimente bogate în vitamina E. Acest antioxidant are efect diuretic și hipotensiv, întărește și protejează inima, limitează producerea de colesterol, ameliorează ritmul de dezvoltare a organelor genitale la pubertate, intervine în caz de tulburări de creștere la copii.

Beta-carotenul se poate găsi în morcovi, cartofi dulci, spanac, dovlecei, caise, piersici, nectarine, mango, papaya. Acest antioxidant ajută la prevenirea cancerului, prin anihilarea radicalilor liberi și „dizolvarea” substanțelor canceroase provenite din mediul extern.

Totodată, beta-carotenul combate arteroscleroza, deoarece impiedică oxidarea lipoproteinelor de mică densitate (colesterolul LDL) reducând riscul apariției acestei boli. Un al rol foarte important al beta-carotenului este acela că întărește pielea și ajută la protecție împotriva radiațiilor UV.

Sursa: realitatea.net

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here