Antreprenoriatul şi orientarea profesională, opţionale la gimnaziu şi liceu

0
88

Elevii de gimnaziu şi liceu se pot înscrie până la 30 septembrie în programele opţionale de educaţie antreprenorială şi de orientare profesională implementate gratuit în şcoli de organizaţia Junior Achievement (JA) România.

antreprenoriatProgramele, realizate în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, pot fi introduse în programa şcolară la iniţiativa părinţilor şi profesorilor, sub formă de opţional, scrie Agerpres.

“Programele vin în întâmpinarea cerinţelor de pe piaţa muncii şi pregătesc tinerii pentru realitatea economică, dezvoltându-le abilităţi şi competenţe esenţiale pentru carieră şi pentru viaţă. Programul de antreprenoriat familiarizează tinerii cu antreprenoriatul, ajutându-i să îşi definească idei de afaceri, potenţialii clienţi şi avantajele competitive. Prin exerciţii şi lucru în echipă, elevii învaţă ce presupune antreprenoriatul, de la cum se concepe o afacere şi ce calităţi are un lider până la cum se aduce pe piaţă un produs sau un serviciu cerut de clienţi şi cum se administrează un business pilot”, susţine organizaţia Junior Achievement.

De asemenea, cei înscrişi vor beneficia de sesiuni de mentorat de la antreprenori de succes şi profesionişti din sectorul de business şi au acces la burse şi competiţii la nivel naţional şi european.

O altă materie opţională este orientarea în carieră, scopul acestui programfiind pregătirea şi familiarizarea tinerilor cu avantajele continuării studiilor, tipurile de domenii în care îşi pot construi o carieră în funcţie de propriile abilităţi, sistemul democratic şi mecanismele economiei de piaţă. “

Prin activităţile şi proiectele practice, ei îşi formează o imagine mai clară asupra pieţei muncii, a cerinţelor şi dinamicii acesteia şi îşi dezvoltă abilităţi de comunicare, autoevaluare, prezentare şi luare a deciziilor care pun baza unei cariere de succes. Părinţii pot solicita în şcoli programele gratuite JA până la 30 septembrie”, mai precizează Junior Achievement.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here