Anul acesta am avut cea mai călduroasă lună aprilie înregistrată pe Terra, din 1880

0
117

soare_de_primavaraLuna aprilie a acestui an, la egalitate cu cea din 2010, a fost cea mai călduroasă lună aprilie înregistrată pe Terra de când a început înregistrarea temperaturilor în 1880, a anunţat Agenţia oceanică şi atmosferică americană (NOAA).

Temperatura medie globală a suprafeţei terestră şi a oceanelor a fost de 14,47 grade Celsius, adică cu 0,77 grade Celsius peste media secolului XX (13,7 grade Celsius), a precizat sursa citată de AFP, informează Agerpres.

De asemenea, este vorba despre cea de-a 38 lună aprilie consecutivă şi cea de-a 350-a lună calendaristică în care temperatura globală a fost echivalentă sau superioară mediei secolului XX.

Cu mai mult de 5 grade Celsius peste media înregistrată între 1981 şi 2010, Siberia centrală a avut o lună aprilie deosebit de blândă.

Această parte a lumii, precum şi zone din estul Australiei şi unele zone ale marilor bazinelor oceanice au înregistrat recorduri de temperatură.

În contrast, sudul şi estul Canadei, ca şi nord-estul Statelor Unite ale Americii şi sudul Kazahstanlui au avut o lună aprilie mai rece decât media.

Pentru perioada ianuarie-aprilie, temperatura medie globală de 12,6 grade Celsius a fost a şasea ca valoare din istoria înregistrărilor.

Conform previziunilor NOAA, există o probabilitate mai mare de 66 % ca El Nino, curentul cald din Pacific, să reapară mai târziu în acest an, ceea ce ar putea avea un impact major asupra nivelului temperaturilor şi precipitaţiilor pretutindeni în lume.

Ana Grama

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here