Apa de la robinet mai bună decât cea îmbuteliată?

0
348

apaOricare ar fi provenienţa apei, lacuri, râuri, izvoare sau puţuri, orice apă utilizată pentru consum are un conţinut de săruri minerale şi oligoelemente. Apa care ajunge la robinetul din casă prin reţelele orăşeneşti provine din surse naturale, şi, deci, include elemente necesare vieţii şi unui organism sănătos, precum: fier, zinc, cupru, calciu, magneziu sau potasiu. Acestea au un rol important în dezvoltare şi în metabolism, pentru buna funcţionare a organelor interne, în detoxifiere şi în circulaţia sângelui.

Prof. Dr. Dan Dumitrascu, Preşedinte Ales al Societăţii Romane de Gastroenterologie şi Hepatologie, este de părere că:

 „Apa de la robinet, filtrată, este prima recomandare pentru consumul şi hidratarea zilnică atât a copiilor, cât şi a adulţilor. Aceasta asigura conţinutul mineral necesar organismului, fără să producă dezechilibre gastrice, renale sau de altă natură, printr-un aport nepotrivit de elemente. Apa simplă şi curată rămâne opţiunea generală de hidratare corectă.”

 Filtrarea creşte siguranţa apei şi îi redă caracteristicile native

În reţelele oraşelor, apa care se distribuie este în stare așa zis potabilă, însă, se poate contamina pe traseu, din cauza stării necorespunzătoare a conductelor din reţelele de distribuţie, uzate și neînlocuite. De aceea, o soluţie eficientă, pentru a avea în mod constant o apă curată şi sigură pentru băut şi gătit, sunt sistemele de filtrare. Sunt o serie de companii pe piață, ce deţine opţiuni disponibile consumatorilor: Purificatorul, asemănător unui watercooler care asigură constant apă rece curată, pură, şi kituri-le de filtrare a apei se ataşează la intrarea reţelei în casă, sub chiuvetă, sau în cămin.

Sursa: doctorulzilei.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here