Aparat de monitorizare a concentrației de zahăr din sânge cât un bandaj

0
125

slider1Cercetorii Google din domeniul științelor vieții au anunțat un parteneriat cu firma de monitorizare a nivelului zahărului din sânge DexCom pentru dezvoltarea de senzori mai mici și mai ieftini care să facă din înțeparea degetelor un fapt de domeniul trecutului, informează CNBC.

“Ne-am angajat să dezvoltăm noi tehnologii care vor contribui la trecerea îngrijirii sănătății de la stadiul reactiv la cel proactiv”, a spus într-o declarație Andrew Conrad, șeful echipei de la Google, conform Agerpres.

“Această colaborare este un alt pas spre extinderea opțiunilor de monitorizare, pentru ca persoanele diabetice să își îngrijească sănătatea într-un mod proactiv”, a adăugat el.

Potrivit acordului, produsele inițiale vor utiliza în principal experiența DexCom din domeniul tehnologiei senzorilor, iar Google va adăuga valoare acestor produse prin intermediul cunoștințelor sale din domeniul electronicii miniaturizate și al datelor în timp real. Scopul final este crearea unui dispozitiv nu mai mare decât un bandaj obișnuit.

Deși companiile nu au anunțat și data la care acest aparat ar putea fi disponibil, au precizat că DexCom va păstra toate vânzările și drepturile de distribuție pentru monitor, precum și alte modalități de plată și redevențe.

Gigantul tehnologic și-a făcut debutul de mai mult timp în sectorul științelor medicale, amintește cnbc.com. La începutul acestei săptămâni, CEO-ul Larry Page a subliniat că multe dintre produsele și inițiativele companiei sunt din domeniul sănătății. Printre acestea se numără lentilele de contact capabile să măsoare nivelul de glucoză, proiect în curs de dezvoltare în parteneriat cu producătorul elvețian de medicamente Novartis.

Succesul noului demers științific ar putea produce agitație pe piața aparatelor de control al concentrației zahărului din sânge, care s-ar putea cifra la peste 12 miliarde de dolari până în 2017, potrivit unui studiu al GlobalData citat de Reuters.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here