Aplicația “Fyuse”- invenția unui român

0
78
Aplicația "Fyuse"- invenția unui românMulte voci afirmă că românii se bucură de o inteligență aparte, iar latura lor creativă este foarte dezvoltată. Din cele mai vechi timpuri, numeroase invenții au rămas în istorie ca aparținând unor personalități de naționalitate română.

Iată că, și în cele ce urmează, vă vom prezenta un exemplu din seria românilor talentați. Astfel, o aplicație ce poartă numele unui tânăr român va rămâne în istoria tehnologiei moderne.

Relizată în Silicon Valley, capitala mondială a IT-ului, aplicația Fyuse este un preambul a unui drum plin de mistere.

Programul face fotografii în perspectivă din toate unghiurile şi este folosit deja de sute de mii de oameni din toată lumea, informează programatorul Radu Rusu.

Cel care a semnat creația misterioasă, a coordonat o echipă de 14 specialiști în robotică, oameni care în doi ani au transformat o idee ambițioasă în realitate.

„Acest surround view sau fotografie spaţială are ca şi scop capturarea unui anumit spaţiu, în care te mişti cu o cameră, într-un mod cât mai compact posibil. Am vrut să avem ceva unic, utilizatorii să devină activi, artişti într-un fel”, spune programatorul Radu Rusu.

Potrivit http://www.money.ro/, cu un simplu cont gratuit, oricine care își descarcă programul poate realiza fotografii “spaţiale”; toate acestea doar cu un simplu smartphone, care poate fi mișcat în jurul unei persoane sau al unui obiect.

„Din punct de vedere al bazei de utilizatori, practic am devenit locul patru pentru prima dată în Statele Unite. Ştim că suntem printre primele aplicaţii de acest gen în Japonia; noi, sincer, nu ne axăm pe a deveni următorul Facebook; scopul nostru ca şi companie este să ajutăm să creăm un nou internet”, continuă Radu Rusu.

Specialiștii opinează că Fyuse va schimba pentru totdeauna lumea internetului, iar în scurt timp va putea căpăta celebritatea de care se bucură Facebook sau Google.

„Când a fost la studii aprofundate, a făcut un roboţel de la zero”, relatează foștii profesori ai tânărului.

Menționăm că aplicația a fost lansată anul trecut, de Crăciun. De atunci a fost descărcată de sute de mii de ori, de oameni din întreaga lume. Sursele oficiale spun că ea a fost realizată cu ajutorul unei finanţări de peste 3 milioane de dolari, primite de la firme importante din Silicon Valley şi Japonia.

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here