Arca lui Noe chiar a existat

0
152

arca lui noeOamenii de ştiinţă continuă dezbaterea asupra controversei legate de Arca lui Noe şi dacă acesta a construit cu adevărat un vas uriaş, cu care să-şi salveze familia de la un potop global catastrofal.

Astfel, un grup de masteranzi de la Universitatea din Leicester a ajuns la concluzia că cel puţin un element din povestirea biblică este plauzibil, din punct de vedere ştiinţific.

În urma examinării dimensiunilor Arcei lui Noe, descrise în Geneză, cercetătorii susţin că aceasta „ar fi fost suficient de puternică pentru a transporta o pereche din fiecare specie de pe Pământ”, potrivit The Blaze.

Studenţii masteranzi Oliveer Youle, Katie Raymer, Benjamin Jordan şi Thomas Morris de la Departamentul de fizică şi astronomie din cadrul Universităţii Leicester din Anglia au constatat că Arca lui Noe ar fi plutit în mod teoretic chiar sub greutatea a 70 000 de animale.

În ciuda faptului că masteranzii nu ştiu sigur dacă toate animalele ar fi încăput în gigantica navă, ei consideră totuşi că greutatea acestora nu ar fi constituit o problemă.

Folosind analiza care a postulat existenţa a 35 000 de specii pe care Noe le-ar fi adunat pe navă, studenţii au examinat dimensiunile Arcei specificate în Biblie (300 de coţi lungime, 50 de coţi lăţime şi 30 de coţi înălţime). Apoi ei au calculat greutatea animalelor şi au aplicat principiul lui Arhimede. Cercetătorii au stabilit o medie a valorii coţilor biblici, potrivit celor din vechea ebraică şi a măsurătorilor din Egiptul antic.

„Nu credem că datele din Biblie reprezintă o sursă de informaţie precisă din punct de vedere ştiinţific, de aceea am fost destul de surprinşi când am descoperit că Arca ar fi putut funcţiona”, a spus Morris.

 Sursa: revista “Lumea”, nr.6

 Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here