Are Părintele Adrian urmași în ale duhovniciei?

0
100

adrian fageteanuNu știu dacă părintele are urmași. Nici nu cred că l-a interesat foarte mult acest aspect. Gândul lui părea că se oprise la două lucruri extrem de importante pentru el: să ridice o mânăstire pe Piscul Crăsanilor și, dând mărturie despre oamenii pe care i-a cunoscut, să nu se uite prea repede suferințele generației „tinerilor fără tinerețe”. Altcumva, părintele nu-și făcea prea multe iluzii legate de viitor.

Vedea focul de paie al credinței de moment, așa cum vedea marile încercări prin care vom trece și spectacolul cumplit al bisericilor goale, cu lacăt pe ușă, așa cum se întâmplă deja prin Germania sau Elveția…

Fire mai dură, de om neclintit și indestructibil, părintele nu putea lăsa urmașii spirituali, deși, dacă mă gândesc mai bine, când l-am vizitat ultima oară la Locurele, ucenicul său, tânărul monah care avea grijă de el și îi citea zilnic din Biblie, se agita prin curte în dreptul unui mesteacăn.

Cu un cuțit făcuse o crestătură în scoarța copacului, de unde aduna picăturile de sevă, în care voia să dizolve două lingurițe de miere, mâncare din acea zi a părintelui. Nu știu cum îl chema pe acest ucenic și nu știu unde să-l caut, dar mă gândesc că părintele i-a schimbat într-atât viața, încât acest ucenic va reuși să o continuie pe cea a părintelui Adrian.

„Părintele Adrian Făgețeanu și crucea Rugului Aprins”, Omagiu la un secol de la nașterea sa

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here