Are zeci de medalii la gimnastică și muncește pentru visul suprem: un titlul olimpic

0
125

63492_10151858855683662_1970652034_nUn om i-a dat șansa să se perfecționeze şi, drept urmare, a luat argintul în SUA!

Are doar 12 ani și trăiește intens pentru a-și îndeplini cel mai arzător vis: câștigarea unei medalii de aur la Jocurile Olimpice. Ioana Crișan este o tânără gimnastă extrem de talentată, care își face ucenicia la Deva, fiind și componentă a lotului național de junioare.

Ioana pare că practică acest sport de-o viață. Face parte dintr-o generație cu perspectivă, parte a școlii de profil din România. La vârsta de trei ani și patru luni, mama sa, fostă practicantă a acestui sport, a dus-o pentru prima dată într-o sală de gimnastică. Fata și-a descoperit imediat aptitudinea pentru această activitate fizică, s-a simțit ca peștele în apă, iar de atunci gimnastica a devenit un mod de viață. Primi pași i-a făcut la CSS Viitorul Cluj, sub îndrumarea antrenorilor Dan Florian și Dana Aron.

„A fost tot timpul un copil plin de energie și mi-am dorit să își canalizeze acest entuziasm spre o activitate care să implice mișcarea. Nu voiam un copil care să stea tot timpul în fața calculatorului. Ăsta a fost motivul pentru care am dus-o la gimnastică. A dovedit de la început că se descurcă”, ne-a spus Nana Crișan, mama tinerei.

Anul trecut, Ioana ajunge la lotul CSS Cetate Deva și începe să intre în lumea gimnasticii. Ultimele luni au însemnat, la fel ca pentru toate colegele sale, muncă la puterea a doua. „La început i-a fost mai greu. La fel ca oricărui copil care trebuie să stea departe de părinți. În cele din urmă, s-a obișnuit, a început să fie încântată de antrenamente, de școală, de colegele ei. Ne duceam și noi de câte ori aveam ocazia până la Deva pentru a o vizita”, spune mama Ioanei. La un moment dat, a existat și un impas, din cauza dificultăților financiare pe care le-au întâmpinat părinții.

Cheltuielile pe care le presupunea pregătirea de la Deva nu mai puteau fi amortizate de familia Crișan, dar pentru că Ioana se anunța a fi un copil foarte talentat și pasionat de munca sa, soluția s-a ivit firesc. Fundația „Nadia Comăneci” a suportat o parte din suma necesară pentru ca tânăra să-și poată urma visul.

Sursa: EVZ.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here