Argint pentru ROMÂNIA la Campionatul Mondial de Dans

0
128

echipa la premiereO micuţă bucureşteancă, de numai nouă ani, a câştigat, alături de echipa României, în această lună, medalia de argint la Campionatul Mondial de Dans pentru Juniori. Mândră de performanţa fiicei sale, mama acesteia ne-a povestit, în exclusivitate, momentul care a făcut-o să vibreze de fericire.

Dacă România nu îşi cunoaşte valorile, nu înseamnă că acestea nu există.

O echipă de 10 fetiţe, cu vârste cuprinse între şapte şi nouă ani, a reuşit să ne facă mândri că suntem români la Campionatul Mondial de Dans pentru Juniori ce a avut loc, luna aceasta, în Anglia, la Brighton.

Fetele au câştigat medalia de argint la categoria balet şi s-au situat la mai puţin de două puncte de echipa Germaniei, care a câştigat medalia de aur.

Pe locul III s-a clasat echipa Spaniei.

“Mi-a fost teamă, dar am răsuflat uşurată când am văzut că au reuşit”

Elena Maria Vasile are nouă ani şi este membră a echipei “Little Fairies”, ce a reprezentat România. Deşi i s-a făcut rău chiar înainte de a intra pe scenă, în faţa juriului, a reuşit, alături de colegele ei de echipă, să impresioneze.

La proba de balet au participat echipe din nouă ţări, cu nu mai puţin de 16 dansuri. „Chiar înainte de momentul prezentării dansului, fetiţei mele i-a fost rău şi chiar a vomitat din cauza emoţiilor. Mi-a fost teamă, dar am răsuflat uşurată când am văzut că au reuşit această performanţă”, ne-a povestit, gâtuită de emoţie, mama Elenei.

3.800 de concurenţi

La acest campionat au participat aproximativ 3.800 de copii. Echipă ce a reprezentat România a fost coordonată de profesoara Lorelai Bari, maestră de balet. Este prima performanţă a unei echipe româneşti la un astfel de concurs.

36 de ţări au fost reprezentate, anul acesta, la Campionatul Mondial de Dans pentru juniori.

Cules de Alina Magdici

Sursa stiri.com.ro

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here