Arheologii au descoperit bucătăria lui Shakespeare

0
95

william-shakespeareA fost descoperită bucătăria casei pe care William Shakespeare a cumpărat-0 în 1597 şi în care a locuit timp de 19 ani. Arheologii au efectuat săpături pe terenul pe care s-a aflat această proprietate, numită New Place, în oraşul Stratford-upon-Avon, informează BBC.

Casa a fost cea mai mare gospodărie nefamilială din oraşul Stratford-upon-Avon, în care s-a născut celebrul poet, dramaturg şi scriitor britanic. Deşi se ştie că a fost botezat în 26 aprilie 1564, data naşterii sale nu este cunoscută.

Bucătăria acestei reşedinţe, o vatră şi o groapă de depozitare au fost descoperite de arheologii care au făcut săpături pe terenul pe care s-a aflat această proprietate din Stratford-upon-Avon.

Peste 20 de camere de locuit

New Place, pe care Shakespeare a cumpărat-o în 1597, includea o sufragerie, o galerie şi peste 20 de camere şi 10 şemineuri.

Săpăturile, care au fost realizate de specialiştii de la Centre of Archaeology al Staffordshire University, au scos la iveală şi dovezi ale existenţei unei săli de preparare a berii. Fragmente de farfurii, ceşti şi alte vase au fost de asemenea descoperite în timpul săpăturilor la New Place.

Omul din spatele marilor opere

Reprezentanţii The Shakespeare Birthplace Trust (SBT), fundaţia care se ocupă de conservarea şi administrarea proprietăţii în care s-a născut dramaturgul, aflată tot în oraşul britanic Stratford-upon-Avon, au spus că noile săpături arheologice au dezvăluit informaţii despre omul din spatele marilor opere, arătând cum trăia acest soţ, tată şi fiu al Stratfordului.

Situl arheologic New Place va fi deschis publicului în vara anului 2016 ca parte a evenimentelor care vor marca împlinirea a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, pe 23 aprilie 1616, la vârsta de 52 de ani.

Sărbătorit în 23 aprilie

Cu acest prilej, unele dintre obiectele care au făcut parte din viaţa dramaturgului vor fi prezentate pentru prima dată.

Săpăturile în ruinele New Place au început în urmă cu cinci ani, după peste 250 de ani de la demolarea acestei proprietăţi, potrivit telegraph.co.uk.

Naşterea celui mai cunoscut dramaturg britanic – care a fost botezat pe 26 aprilie 1564 – este în mod tradiţional sărbătorită în 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, o sărbătoare naţională în Marea Britanie.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here