Aronia, arbustul minune

0
426

aronia 1Aronia (Aronia melanocarpa) sau Scoruşul este un arbust fructifer pe care trebuie să-l ai în grădina ta, care îşi poate găsi loc şi în balcon sau pe terase. Aronia face parte din familia Rozaceae, inforeste primăvara, are flori care seamănă cu cele de măr şi fructe roşii sau negre, care se coc la începutul toamnei.
Aronia este un arbust originar din America de Nord, are puţin peste un metru înălţime şi prefera un sol umed şi acid. Este un arbust rezistent, care rezista foarte bine la frig şi chiar la ger (suporta şi temperaturi de -30 de grade celsius), motiv pentru care este ideal ca arbust decorativ în grădină. Este rezistent la boli şi nu are probleme cu dăunătorii.
Aronia produce fructe care la maturitate sunt roşii sau negre, în funcţie de soi. Fructul este mic, de culoare neagră şi are gust amar şi astringent. Merită să plantezi şi să îngrijeşti arbustul fie pentru calităţile speciale ale fructelor sale, fie pentru aspectul său deosebit.
Toamna, frunzele de Aronia devin portocalii şi oferă o privelişte încântătoare în grădină.
Mai trebuie spus că un arbust matur produce între 10-17 kilograme de fructe şi că durata de viaţă a acestor arbuşti este de aproximativ 20 de ani.aronia
Aronia se cultivă în special în regiunile umede. Are nevoie de apă şi lumina multă. Aronia suporta destul de greu temperaturile foarte ridicate.
Este recomandat să plantezi arbuştii de Aronia toamna, pentru a avea o primă recoltă de fructe în anul următor.
Aronia este recunoscută mai ales pentru fructele sale care conţin o cantitate impresionantă de antioxidanţi, de 15 ori mai mulţi decât afinele sau rodiile. Fructele sunt foarte apreciate pentru conţinutul de vitamina P mai ridicat decât în orice alt fruct.
Fructele de Aronia, pentru calităţile sale fac parte din dietă astronauţilor.

Sursa: casa-gradina.ro

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here