Cineaştii sunt invitaţi să se înscrie, până pe 28 februarie, la Festivalul de Foarte Scurt Metraj

0
71
Cineaştii amatori sau profesionişti sunt invitaţi să participe la selecţia “Around the Très Courts Romania”, de la cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Foarte Scurt Metraj. Termenul limită de depunere a proiectelor este 28 februarie.

Around the Très Courts RomaniaPotrivit sursei citate, din 1991, Festivalul Internaţional de Foarte Scurt Metraj “Très Courts” promovează filmul foarte scurt în toate colţurile lumii. Ajuns în România în 2007, la iniţiativa Institutului Francez din România, acest festival este în prezent organizat, simultan la începutul lunii mai, în aproximativ 100 de oraşe de pe glob, dintre care în jur de 20 de oraşe din România.

Sub denumirea “Around the Très Courts Romania” sunt grupate filme foarte scurte realizate în România. Potrivit organizatorilor, aceasta este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale sau pentru cei care au pur şi simplu o idee genială pe care doresc să o arate lumii întregi să îşi demonstreze talentul.

Cei care doresc să participe la competiţie trebuie să îşi trimită filmele lor foarte scurte însoţite de câte un formular de înscriere (disponibil pe site-ul www.trescourt.ro), până pe 28 februarie 2014, pe adresele Institutelor Franceze din Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti.

Singura condiţie impusă este ca durata filmului să nu depăşească 3 minute.

Toate genurile de filme sunt acceptate: ficţiune, documentar, animaţie, filme realizate cu telefonul mobil. Participarea este gratuită.

În luna martie, un juriu format din specialişti în domeniul audiovizual, membri ai reţelei culturale francofone şi parteneri va selecţiona în jur de 20 de filme româneşti. Ele vor alcătui selecţia “Around the Très Courts România 2014”.

Aceste filme vor fi proiectate în perioada 2-11 aprilie 2015, alături de selecţia internaţională, în aproximativ 20 de oraşe din ţară participante la festival.

Filmele româneşti selecţionate se vor întrece pentru Premiul juriului (decis de juriul festivalului); pentru Premiul publicului (decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiecţie a festivalului din România); pentru Premiul francofoniei (decis de un juriu special).

Premiile

Premiul juriului constă într-un trofeu, un smartphone oferit de Orange şi un sejur de trei nopţi la Cluj-Napoca în perioada Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), cu participare la proiecţiile şi evenimentele TIFF în calitate de “guest”, oferit de Institutul francez.

Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF) acordă un premiu special celui mai bun film românesc care utilizează limba franceză şi/sau care abordează una dintre temele: drepturile omului, pace şi democraţie, diversitate lingvistică şi culturală, dezvoltare solidară şi durabilă, educaţie şi formare. Premiul OIF are o valoare de 250 de euro şi este însoţit de o diplomă.

Regulamentul şi fişa de înscriere în festival sunt disponibile pe site-ul www.trescourt.ro.

Sursa: Mediafax

Jurnal Spiritual 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here