Arta folosita ca medicament

0
108

arta medicamentTimp de o lună, între 8 iulie şi 8 august, artişti din domeniul literaturii, picturii şi artelor manuale sunt invitaţi să participe la primul program de terapie prin artă. Concursul desfăşurat pe site-ul www.artapentruviata.ro le permite să-şi înscrie ideile de proiecte care vor ajunge să fie implementate în spitale din toată ţara. Juriul va alege trei câştigători ale căror lucrări artistice vor fi finanţate cu 3000 de euro.

Influenţa muzicii, a picturii sau chiar a literaturii asupra stării de sănătate e recunoscută din cele mai vechi timpuri. Programul “Artă pentru viaţa”, ajuns la a doua ediţie, pune accent pe efectul emoţional pe care arta îl are asupra pacienţilor aflaţi în spital.

“Artă pentru viaţa” presupune un concurs care se desfăşoară în perioada 8 iulie-8 august şi care invită artişti din diferite domenii să înscrie idei de proiecte. Proiectele selectate de către un juriu vor fi finanţate cu câte 3.000 de euro şi vor fi puse în aplicare în beneficiul pacienţilor din Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi Spitalul de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu.

Concursul este susţinut de Servier Pharma, cel mai mare laborator farmaceutic independent din Franţa, cu o prezenţă de 21 de ani pe piaţa locală şi va fi pus în aplicare în perioada 1 septembrie şi 1 octombrie.

Cules de Alina Magdici

Sursa hotnews.ro

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here