Artroscopia pune Timişoara pe harta marilor centre de cercetare practică din Europa

0
108
Timp de patru zile, între 28 noiembrie şi 1 decembrie 2013, Timişoara se transformă în cel mai important centru de cercetare-practică în domeniul artroscopiei. Artroscopia este o tehnică revoluţionară în chirurgia genunchiului.

ArtroscopiaÎn fapt, artroscopia e o procedură chirurgicală ce permite intervenţia minim invazivă asupra articulaţiilor cu ajutorul imaginilor obţinute cu ajutorul unei camere video în miniatură.

Peste 60 de specialişti din Finlanda, Grecia, Austria, Polonia, Irak, Kosovo, Spania, etc, în domeniul ortopediei-traumatologiei vor participa la cursuri de specializare. Acestea se vor realiza în cadrul singurului centru acreditat european din România pentru training în domeniul artroscopiei.

Pe parcursul celor 4 zile ale manifestării vor avea loc demonstraţii chirurgicale. Ele vor fi transmise live din sala de operaţie în sălile de conferinţe. Deasemenea vor avea loc training-uri pe mulaje ale genunchiului şi nu în ultimul rând cursuri teoretice despre ultimele noutăţi în domeniu.

Sursa: opiniatimisoarei.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here