Ascultă-ți fratele … până la final

0
135

13-144Frate, soră, în ce calitate? Ascultați de către un Tată comun și care ne-ar recunoaște ca atare? De către o umanitate împărtășită, plămădită din același lut primordial, dar în culori și din semințe atât de diferite? De către un Fiu care, fiind solidar până la extrem cu condiția noastră umană, ne dechide noi căi de relaționare neașteptate?

Și dacă fraternitatea ar însemna doar simplul fapt de a-l asculta pe celălalt, fragilizat de dependență, de instabilitatea locului de muncă, de lipsa resurselor de trai sau de afecțiune, de relațiile familiile nesigure demonstrate prin diverse mărturii?

Ascultă-l, dar până la final, până când tăcerea ia locul cuvintelor, până când acceptăm reciproc să fim atinși și schimbați, până când aflăm calea în care ne descoperim ca frați, dincolo de orice prejudecăți și temeri.

Să-ți însoțești fratele înseamnă să-ți recunoști propria sărăcie. Și se deschide astfel un spațiu în care fiecare poate deveni el însuși, cu încredere și respect și care aduce respectul de sine.

Ascultă până la final pentru că fraternitatea nu mai este eternul din umbra tripticul nostru republican, ci este în minte și în inimă.

Sursa: viechretienne.fr

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here