Ai o idee de scenariu? La Bucharest Script Lab poţi câştiga un curs cu Gareth Brookes

0
127

Asociaţia Scenariştilor din România.Ai o idee de scenariu sau chiar un scenariu despre care crezi că merită mai mult decît să stea în sertar? Împachetează-l frumos şi du-l la “doctorul de scenarii”. Draft-ul tău s-ar putea să valoreze mai mult decît crezi, anunţă Asociaţia Scenariştilor din România.

Au rămas doar două zile în care mai poţi să te înscrii la Bucharest Script Lab – laboratorul de tehnici pentru scris. Învaţă să scrii sau perfecţionează-ţi scrisul pentru scenarii de film şi tv în două luni jumătate! Cu Gareth Brookes, scenarist cu 30 de ani de experienţă în televiziune şi film. Recomandat de Freemantle Media, Sony Pictures şi Media Pro Entertainment.

Bucharest Script Lab, un curs susţinut de Gareth Brookes pentru scenariştii de film şi televiziune ce vor să se perfecţioneze. El este deschis şi pentru cei care doresc să deprindă această meserie. Cursul va avea loc în perioada 18 noiembrie 2013 – 31 ianuarie 2014, data limită pentru înscrieri fiind 10 noiembrie.

Principala condiţie este ca participanţii să aibă deja o idee/premisă/outline/un scenariu de film de ficţiune.

Aceasta idee o vor dezvolta în cele două luni şi jumătate de curs. Laboratorul are menirea de a îi învăţa pe participanţi lucrul în echipă şi caracteristicile acestuia: brainstorming, inovaţie, originalitate. Scopul laboratorului este să îi determine pe participanţi să aprofundeze abilităţile deja deprinse.

Cursul este susţinut în limba engleză, de Gareth Brookes, scenarist şi story editor cu o experienţă de mai bine de 30 de ani în film şi televiziune pentru companii precum Freemantle Media, Sony Pictures şi, în prezent, pentru Media Pro Entertainment.

În fiecare săptămână, va fi organizată o sesiune specială, deschisă publicului, cu invitaţi. Vor fi prezente personalităţi consacrate în domeniul filmului, precum Nae Caranfil şi Cătălin Mitulescu.

Cursul este interactiv. Fiecare dintre participanţi va putea avea în portofoliu, la finalul celor două luni, un dosar de pitch (de prezentare pentru potenţiali producători/ regizori), împreună cu un scenariu final pentru proiectul său.

Gareth James Brookes este un scenarist britanic care în prezent lucrează în România şi în statele din zona Europei centrale şi de est.

El este scenarist, consultant în scrierea de scenarii şi story analyst (consultant în conceperea poveştii care stă la baza unui scenariu), scenarist pentru seriale de televiziune, drame şi poliţiste.

Persoanele interesate pot descărca formularul de înscriere accesând site-ul www.asociatiascenaristilor.ro. Formularul de înscriere, împreună cu celelalte materiale, vor fi trimise în format pdf la adresa inscrieri@asociatiascenaristilor.ro.

Data limită pentru depunerea materialelor este 10 noiembrie. Mai multe informaţii pot fi găsite pe site şi pe pagina de Facebook a evenimentului sau la e-mail inscrieri@asociatiascenaristilor.ro.

Asociaţia Scenariştilor din România (ASCER) s-a lansat în urmă cu un an.

Scopul ei este de a aduce cele mai bune poveşti pe marile ecrane, prin încurajarea, asistarea, motivarea, stimularea, informarea şi protejarea, pe parcursul procesului creativ, a scriitorilor de scenarii, indiferent de formarea profesională de bază pe care aceştia o deţin. Asociaţia Scenariştilor din România (ASCER) îşi propune să reprezinte drepturile celor care scriu filme; să le ofere oportunităţi de a-şi vedea scripturile transformate în imagini, relatează Mediafax.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here