Aspirina, medicamentul minune?

0
128

Cercetările și studiile în domeniu, au arătat că utilizarea pe termen lung a unei doze mici de aspirină reduce riscul de a dezvolta cancer în aproximativ o treime din cazuri, după cum se arată pe http://en.mercopress.com/.

aspirinaDin rezultatele cercetării, publicate în Annals of Oncology  reiese că dacă toate persoanele cu vârtse cuprinse între cincizeci și șaizeci și patru de ani ar lua aspirină timp de zece ani, șase mii de vieți, două mii de femei și patru mii de bărbați, ar fi salvate numai în Marea Britanie.

Dacă e să ne referim la perioade mai lungi de timp, același studiu ne arată că, pe o perioadă de douăzeci de ani, peste o sută treizeci de mii de decese cauzate de diferite tipuri de cancer ar putea fi evitate și în aproximativ nouă mii cinci sute de cazuri, ar putea fi evitat un atac de cord care ar putea fi fatal persoanelor fără  probleme cardiace.

Cu toate că aspirina întrebuință, de cele mai multe ori ca un antiinflamator comun, depășirea dozelor recomandate de specialiști, pe termen lung poate dăuna sănătății provocând hemoragii cerebrale și stomacale.

În acest context specialiștii afirmă că  sub supraveghere medicală, cei  mai mulți oameni ar beneficia de avantajele medicamentului, decât ar suferi din cauza efectelor secundare.

Jack Cuzick, specialist în depistarea precoce şi screening-ul cancerului și profesor la Institutul Wolfson din Londra declara într-un interviu că ”deși există unele efecte secundare care nu pot fi ignorate, administrarea de aspirină zilnic este cel mai important lucru pe care îl putem face pentru a preveni cancerul, după renunțarea la fumat și reducerea obezității.”  În continuare acesta a afirmat că o doză zilnică de șaptezeci și cinci de mg de aspirină, este suficientă pentru a opri dezvoltarea anumitor tipuri de cancer.

Rezultatele studiului au indicat faptul că cel mai mare impact pe care l-a avut administrarea de aspirină, timp de zece ani a fost la reducerea ratelor de cancer al tractului gastrointestinal cu treizeci și cinci de procente și micșorând rata deceselor în patruzeci la sută din cazuri.  Au fost de asemenea obținute rezultate încurajatoare și în cazul tipurilor de cancer care afectează stomacul și esofagul. S-a constatat o reducere a îmbolnăvirilor cu treizeci de procente și o rată mai mică a deceselor cu treizeci și cinci la sută în primul caz și respecti cu jumătate în cel de-al doilea exemplu.

 Cu rate mai mici de eficiență, s-a constat că aspirina  ar putea da rezultate și în cazul cancerelor care afecteză plămânii și prostata, 5% , respectiv 10%, dar și în cazul cancerului de sân, cu o rată 10%. Pe termen lung, utilizarea doze mici de aspirină reduce riscul de atac de cord cu 18%.

Ca efecte secundare, specialiștii spun că aspirina a crescut riscul de ulcer peptic cu 30% până la 60%, și  șansele de deces din cauza unui accident vascular cerebral hemoragic cu 20%.

Profesorul Cuzick a subliniat faptul că nimeni nu ar trebui să ia aspirină zilnic fără a consulta un specialist.

Emanuela P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here