,,Astăzi lumea nu mai acceptă să te vadă fericit’’

0
329

irina-b

,,Astăzi lumea nu mai acceptă să te vadă fericit.’’ Așa e, din păcate. Invidia, egoismul, răutatea, mândria au orbit spiritual tot mai mulți oameni, făcându-i să nu mai știe ce înseamnă prietenia sinceră și curată, comuniunea, solidaritatea, frățietatea, pacea și buna înțelegere.

Ce se întâmplă dacă cei din jurul nostru ne aud strigând? Vreau să văd pe Hristos! Vreau să văd frumusețea Creației Lui Dumnezeu! Vreau să văd înflorind florile iubirii, iertării, compasiunii, bucuriei, credinței, nădejdii, păcii peste tot în jurul meu! Vreau să văd doar lumina din oameni! Vreau să văd fiecare clipă a vieții ca dar de la Dumnezeu! Ne spun cu toții, în cor: Taci, taci, taci! Trist, dar adevărat, fiindcă așa cum a spus Pr. Petru Munteanu: ,,Omul care se îndreaptă spre Hristos e neînțeles’’.

Și ce e mai trist, că de multe ori e neînțeles de cei apropiați lui, de cei din familia lui: soț/soție, frați/surori, părinți sau copii. E trist când nu poți vorbi de dorul tău de Dumnezeu și de Acasă cu cei dragi ție, fiindcă e greu dialogul cu orbii și surzii, fiindcă e greu când cel de lângă tine nu cunoaște limbajul iubirii și comuniunii, limbajul Sfântului Duh, fiindcă ,,mulți se întâlnesc cu Hristos, dar nu înțeleg mesajul Acestuia’’ care e un mesaj al iubirii și comuniunii autentice.

E greu dialogul cu orbii și surzii spiritual, dar să încercăm cu toții să arătăm acestora ce înseamnă bucuria autentică, ce înseamnă bucuria cu Hristos, să încercăm să devenim mărturisitori ai Domnului nostru, mereu și oriunde, să spunem cât bine ne-a făcut nouă Hristos, să spunem cât de Mare, Bun, Milostiv și Iubitor este Bunul Dumnezeu.

Să îi molipsim pe toți cu bucuria noastră sfântă, cu credința puternică și statornică. Molipsindu-i cu această bucurie și credință neîndoielnică și nestrămutată vor începe toți din jurul nostru să vadă lumina Soarelui Hristos, să audă și să înțeleagă Cuvântul Învățătorului Hristos și să vorbească același limbaj al iubirii, care e ușor de înțeles și care alină orice întristare și durere.

Cristina Toma