Asteroidul care se va apropia de Pământ va putea fi observat în timp real, pe internet

0
89

Asteroidul Asteroidul care se va apropia la o distanță record de Pământ pe 26 ianuarie va putea fi urmărit live pe www.virtualtelescope.eu, începând cu ora 21.30, ora României, informează un comunicat al Agenției Spațiale Române (ROSA).

Sesiunea virtuală de observații va fi însoțită și de comentarii live făcute de Gianluca Masi, specialist în domeniul astronomiei. La momentul transmisiunii în direct, în 26 ianuarie, asteroidul va avea luminozitate maximă.

Asteroidul este suficient de mare. El va trece suficient de aproape de Terra pentru ca pasionaţii de astronomie să poată să îl vadă cu telescoape de mici dimensiuni sau cu binocluri puternice. Cu toate acestea, trecerea lui nu prezintă niciun risc de coliziune în viitorul apropiat, au precizat cercetătorii de la Jet Propulsion Laboratory (JPL), un centru de cercetări ştiinţifice administrat de NASA.

Asteroidul a fost descoperit în urmă cu 11 ani. Abia în această lună traiectoria sa îl va aduce la cea mai mică distanţă de Pământ. O altă apropiere similară a acestui asteroid va avea loc abia peste 200 de ani, au precizat experții.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here