“Atelier 35″ – anuala tinerilor artiști plastici

0
126

Într-o zi de toamnă parcă desprinsă dintre versurile lui Bacovia, 23 de tineri artiști plastici au venit să se ofere, prin creațiile lor, iubitorilor de artă băcăuani. Prima impresie pe care o lasă expoziția așezată pe simeza Galeriilor Alfa este aceea de cine-verite, realitatea tăioasă ce ne urmărește pas cu pas, poate ușor tocită prin licențe plastice.

asExpozanții, adunați sub titlul “Atelier 35″ de către Mihnea Baran, aflat de această dată în dubla ipostază de organizator de eveniment și participant, dovedesc un fin simț al observației, aproape ca o lentilă de aparat foto care înregistrează imaginea ce i se oferă cu o răceală seacă, dezarmantă, trecută apoi printr-un filtru cromatic personal. “Fiecare dintre autori ne dezvăluie câte o poveste – a declarat pictorul și formatorul de artiști plastici Aurel Stanciu, cel căruia i-a revenit sarcina de prezentare a expoziției – pe care o dezvoltă cu propriile mijloace plastice, încercând să ne atragă în jocul lor cromatic”.

Pictura, fotografia, grafica și sculptura se îmbină armonios, fără sincope vizibile, în acest melanj de linii și culoare, armonizat cu atmosfera autumnală de-afară, fapt ce îndulcește sentimentele trăite odată cu trecerea peste pragul galeriilor. Toate acestea duc spre gândul că viitorul artei plastice în Bacău nu e chiar atât de sumbru pe cât se anunță. “Nu poate decât să ne bucure faptul că tinerii artiști își doresc să se exprime în public – a concluzionat pictorul Dionis Pușcuță, șeful secției de Artă din cadrul Complexului Muzeal – iar acest proiect artistic demarat în anii ’80, continuat de UAP Bacău încă din 2003, ne dorim să se transforme într-o anuală a tinerilor artiști plastici, consacrați ori în devenire, care să împrospăteze viața artistică băcăuană”.

Sursa: Ziarul de Bacău

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here