Ateliere pentru copii organizate de salvamontişti pe Cheile Sohodolului

0
757

Cheile-Sohodolului-Copiii vor participa la mai multe ateliere de lucru organizate pe Cheile Sohodolului de către salvamontiştii gorjeni în cadrul săptămânii “Şcoala Altfel”. În total, peste o sută de elevi de toate vârstele vor participa, începând de marţi, la activităţile organizate de salvamontiştii gorjeni special pentru ei.

“Avem elevi de toate vârstele, de la grupa pregătitoare până la liceu. Noi am ales copii atât din oraş, cât şi din judeţ şi vom face cu ei activităţi la sediul instituţiei, atât activităţi de prezentare a echipamentului, cât şi de prezentare a activităţii noastre. Joi, cu o parte dintre ei vom merge şi în Cheile Sohodolului, unde o să facem un atelier de alpinism şi escaladă, un atelier de prim-ajutor şi un atelier de salvare montană, în care tinerii vor putea să vadă care este specificul acestei activităţi, cum se desfăşoară o acţiune de salvare şi să participe direct la ea”, a declarat, pentru Agerpres, şeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Pe parcursul zilei de marţi, mai mulţi copii de la Centrul de Zi “Iasomia” din Târgu-Jiu au vizi vizita sediul instituţiei, unde le-au vor fi prezentate echipamentele şi dotările cu care salvamontiştii intervin în activitatea specifică.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here