Atenție la selfie! Poate provoca boli mintale grave

0
205

SELFIE Daredevil Alexander Remnev after scaling the 1,350ft Princes Tower in Dubai, the world’s tallest residential building http://www.dailymail.co.uk/travel/article-2633663/Daredevil-skywalkers-snap-death-defying-selfies-Dubais-Princess-Tower-1-350-FEET-ground.html

Fotografiile de tip selfie şi utilizarea excesivă a reţelelor de socializare pot provoca boli mintale grave, avertizează psihologii care au ajuns să trateze tineri ce nu mai pot trăi fără internet. De altfel, Google a raportat în 2014 peste 93 de milioane de selfie-uri pe zi.

Experții atrag atenția că boala secolului tinde să se agraveze, zilnic, zeci de tineri din întreaga lume îşi pierd viaţa sau sunt mutilaţi în încercarea de a prinde cadrul „de aur”.

În căutarea unei fotografii cu care să-și uimească prietenii, tinerii își pun viața în pericol. Urcă pe acoperişuri, escaladează poduri, sar în gol, se apropie în mod necugetat de animale periculoase sau ignoră orice avertisment de pericol.

Pentru a evita tragediile care s-ar putea produce, autoritățile din mai multe state au luat măsuri drastice în acest sens. De exemplu, la New York au fost interzise selfie-urile cu animale periculoase, după ce mai multe persoane au fost practic devorate de fiare.

Popularitatea pozelor de tip selfie în rândul utilizatorilor de reţele sociale poate lua forme obsesive, explică psihologii făcând trimitre la o formă de narcisism digital, primul pas spre tulburări mintale.

Danny Bowman, în vârstă de 19 ani, este primul caz semnalat de „dependenţă de selfie”.  Tânărul din Statele Unite a povestit că pierdea chiar şi zece ore pe zi, cu telefonul în mână.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here