Atingerea frumuseții

0
221

frumUna dintre cele mai dragi amintiri pe care le păstrez din copilăria mea sunt plimbările prin natură pe care le făceam cu mama.

Am învățat, de la o vârstă fragedă, să recunosc florile sălbatice care înfloreau în fiecare an pe dealurile și câmpiile din apropierea casei noastre de la țară.

Fratele meu și cu mine culegeam aceleași rădăcini de plante pe care indienii, locuitori de baștină ai Americii, le foloseau drept mâncare; câteodată, mergeam amândoi la mari distanțe de casă, pentru a privi caii sălbatici care alergau dintr-un loc într-altul.

Desigur, nu toată lumea are la îndemână astfel de decoruri pastorale, iar culegerea de informații botanice despre rădăcini de plante folosite cândva de indieni nu este de o importanță covârșitoare; ceea ce vreau să spun este faptul că așa s-a ivit și a început să crească în sufletul meu darul de a percepe minunea.

Oriunde ne-am afla, vom putea descoperi frumuseți deosebite să privim cu alți ochi, cu ochi noi.

„Cum îndrumăm copilul în viața duhovnicească” Ed. Sophia

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here