Au început înscrierile pentru Eurovision

0
145
Eurovision  Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru Selecţia Naţională a Eurovision 2015 o pot face în perioada 26 ianuarie-8 februarie, câştigătorul acestei etape, care va reprezenta România în concursul de la Viena, urmând să fie ales în cadrul unui show live, pe 8 martie, informează un comunicat al televiziunii publice.

Piesele pot fi trimise prin poştă sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bucureşti), pe suport CD, cu menţiunea “Pentru Selecţia Naţională Eurovision 2015” înscrisă pe plic, sau electronic, la adresa eurovision@tvr.ro.

Producătorii Selecţiei Naţionale a Eurovision 2015 sunt Iuliana Marciuc şi Bogdan Ghiţulescu; Liana Stanciu va fi, pentru al doilea an consecutiv, şefa delegaţiei României la Viena.

În perioada 9 – 11 februarie, piesele vor fi audiate de juriu. Pe 12 februarie vor fi anunţate cele 12 piese care vor intra în concurs.

Câştigătorul finalei Eurovision România va fi ales pe 8 martie, într-un spectacol transmis în direct de Televiziunea Română.

Concursul Eurovision 2015 va avea loc la Viena, cu semifinalele pe 19 şi 21 mai şi finala pe 23 mai.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU). Aceasta este cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori, locul al treilea – Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010; o dată, locul al patrulea – Mihai Trăistariu – Atena, 2006.

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero. Ea a fost compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Paula Seling şi Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014 cu piesa “Miracle”, ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Ana Grama

Puteti asculta muzica aici: http://radio-online.ro/

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here