Au început Zilele Braşovului. Duminică are loc celebra Paradă a Junilor

0
351

04_juni_2013_BMB_511_2013051308Zilele Braşovului încep în acest an în 24 aprilie. Serbările oraşului ne vor aduce concerte, tîrguri, programe speciale la muzee, la Operă, Filarmonică şi teatru. Sărbătoarea se va încheia cu tradiţionala coborîre a Junilor în Cetate, din duminica Tomii.

Începînd din acest an, organizatorii au decis să facă din Zilele Braşovului şi o oportunitate de a promova în primul rînd valorile şi tradiţiile din zonă. Astfel, scena din Piaţa Sfatului va sta în acest an la dispoziţia tinerilor din Braşov şi din împrejurimi, care vor avea şansa să apară în deschiderea concertelor susţinute de vedete.

Tîrguri, teatru şi multă muzică

Evenimentele de Zilele Braşovului încep joi şi vor dura pînă duminică, atunci cînd braşovenii şi turiştii vor putea vedea tradiţionala paradă a Junilor. O dată cu Zilele Braşovului, mîine se deschide în Piaţa Sfatului şi Tîrgul de flori, dar şi un tîrg de bunătăţi, iar lîngă parcul „Nicolae Titulescu“ va fi Tîrgul Meşteşugarilor.

Pe agendă sînt incluse şi evenimente teatrale, cinecluburi, concursuri sau spectacole organizate de instituţiile de cultură din Braşov sau de asociaţii şi organizaţii locale.

De pildă, Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu“ îşi va premia mîine, la mansarda casei Baiulescu, cei mai fideli cititori, în cadrul Săptămînii naţionale a Bibliotecilor. Acelaşi loc se va transforma, de la ora 17.30, într-un cineclub francofon, organizat de Biblioteca Franceză şi Alianţa Franceză. La Sala Patria a Filarmonicii este programat mîine un masterclass internaţional de dirijat.

Printre evenimentele programate vineri se află atelierul de bibliobijuterii de la Mansarda Casei Baiulescu /ora 12.00), Clubul de lectură de la Librăria „Şt. O. iosif“ (ora 18.00). De Zilele Braşovului, turiştii şi braşovenii vor putea vedea şi o expoziţie inedită de fotografie, numită „Despre Juni“. Expoziţia artistului-fotograf Vlad Dumitrescu va putea fi văzută timp de o lună, în foaierul Sălii Patria, începînd de vineri.

Artiştii braşoveni, în deschiderea concertelor din week-end

Organizatorii evenimentlui Zilele Braşovului au hotărît ca din acest an să îi sprijine pe tinerii aflaţi la început de drum punîndu-le la dispoziţie scena din Piaţa Sfatului, pentru a deschide concertele unor artişti cunoscuţi. Jockers, King’s Project, Frappe şi The Band sînt cele patru trupe braşovene care vor deschide concertele de vineri şi sîmbătă cu Holograf, DJ Project şi Andreea Bălan.

Maratonul Braşovului

Sîmbătă, iubitorii de sport sînt aşteptaţi la cea de a treia ediţie a maratonului Braşovului organizat de Clubul pentru Protecţia Naturii şi Turism Braşov. Startul competiţiei se dă de la ora 8.00, iar concurenţii au timp pînă la ora 15.00 să termine cei 42 de kilometri ai maratonului. Traseul stabilit de organizatori este cuprins între strada Apollonia Hirscher – str. Castelului – Aleea Tiberiu Brediceanu (între orele 8.00 – 8.20) – Suişul Castelului – Castelului ( pe trotuar) – Diaconu Coresi.

Parada Junilor impune restricţii în circulaţie

Ziua de Duminică le este dedicată Junilor care vor avea, în prima parte a zilei, tradiţionala paradă. Pentru a facilita desfăşurarea acestui eveniment, Municipalitatea introduce mai multe restricţii de circulaţie în centrul vechi.

Astfel, începînd cu ora 7.00, pe parcursul zilei va fi blocat accesul auto din Piaţa Unirii spre Pietrele lui Solomon, iar riveranilor li se va permite accesul între Piaţa Unirii şi strada Podul Creţului pînă la ora 10.00 şi după ora 14.00. De la ora 9.00 va fi blocat accesul spre Piaţa Unirii, în dreptul Maternităţii. Şirul Gheorghe Dima, strada Constantin Brîncoveanu şi strada Prundului vor fi închise.

De la 9.30 va fi blocat accesul mijloacelor de transport în comun, în dreptul Maternităţii. De asemenea, de la ora 10.30 accesul auto va fi blocat şi pe Mureşenilor, iar de la 11.15, şi pe bulevardul Eroilor. Acest traseu fiind închis, de la ora 11.00, junii vor coborî din Piaţa Unirii. Secvenţial, traficul va fi redeschis pe măsură ce coloanele de juni vor trece pe fiecare stradă.

Sursa: monitorulexpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here