Soprana Aurelia Florian şi tenorul Marius Brenciu, pe scena Operei din Tel Aviv

0
240
Aurelia Florian Soprana Aurelia Florian şi tenorul Marius Brenciu vor evolua, în perioada 9-24 ianuarie, pe scena Operei din Tel Aviv, în rolurile Magda şi Prunier din “La Rondine” de Giacomo Puccini. 

Potrivit unui comunicat al Institutului Cultural Român (ICR) de la Tel Aviv, spectacolul va avea 12 reprezentaţii şi este regizat de Nicolas Joel. Din distribuţia internaţională mai fac parte artişti din Israel, Rusia, Italia, Serbia şi Franţa.

Scurtă biografie – Aurelia Florian

Aurelia Florian a absolvit cursurile de muzică ale Universităţii din Braşov. Ea a studiat cu soprana Mariana Nicolesco. A fost premiată la concursuri internaţionale: Premiul I la “Concorso Spiros Argiris in Sarzana”; Premiul I la concursul de interpretare Hariclea Darclee în 2007 ş.a. Între anii 2008-2010 s-a remarcat pe scena Operei Naţionale din Bucureşti în rolul Norina din “Don Pasquale” şi rolurile principale din “Parisina d’Este” şi “Gema di Vergi” de Donizetti.

De asemenea, repertoriul său cuprinde roluri în compoziţii dificile, ca Simfonia a IV-a de Gustav Malher şi rolul principal în opera “Celan” de Peter Ruzicka. În anul 2013, s-a remarcat în rolurile principale din “Luisa Miller” şi “La Traviata” de Giuseppe Verdi.

Scurtă biografie – Marius Brenciu

Tenorul Marius Brenciu apare constant pe scenele Metropolitan Opera din New York, Royal Opera House Covent Garden, Vienna Staatsoper, precum şi pe scenele operelor din Berlin, Bruxelles, Paris, Lyon, Munchen, Lisabona, Geneva, Toulouse, Florenţa, Roma.

Repertoriul artistului include, printre altele, rolurile Alfredo din “La Traviata”; Gabriele Adorno din “Simon Boccanegra”; Macduff din “Macbeth”; Fenton din “Falstaff”; Ismaele din Nabucco”; Don Ottavio din “Don Giovanni”; rolul principal din “Idomeneo” (Mozart); Edgardo din “Lucia di Lammermoor”.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here