Autismul nu e o deficiență – e un surplus mental

0
162

Baby_reading_346x210Unele dintre tratamentele actuale pentru autism implică stimularea activității neuronale – după un studiu recent, se pare însă că tocmai de așa ceva n-au nevoie autiștii. Creierul lor produce, în medie, cu 42% mai multă informație decât mințile celorlalți.

Un studiu nou a descoperit că mintea unui copil autist produce, în medie, cu 42% mai multă informație în starea de odihnă decât creierul unui copil neautist.

Această hiperactivitate ar explica de ce autiștii se retrag în lumea lor interioară și devin detașați social.

Roberto Fernández Galán, unul dintre autorii studiului, a explicat: ”Rezultatele noastre sugerează că autiștii nu sunt interesați în interacțiuni sociale deoarece creierele lor genereaază mai multă informație, ceea ce explică introspecția”.

Studiul sprijină o teorie din 2007 numită Teoria Lumii Intense. Aceasta spune că autismul nu e un deficit mental ci o supraîncărcare mentală. Copiii autiști încearcă să controleze aceasta izolându-se de lumea exterioară. Autismul ar putea fi descris ca hiper-percepție, hiper-atenție și hiper-memorie.

De obicei, se consideră că autiștii sunt lipsiți de empatie – noua teorie spune că de fapt aceștia sunt super-sensibili. Autiștii par neinteresați de ceilalți oameni, în realitate primesc prea multă informație de la ceilalți și încearcă să o blocheze.

Studiul făcut de echipa lui Galán a fost publicat în Frontiers în Neuroinformatics și examinează date culese de la copii autiști și non-autiști prin intermediul magnetoencefalografiei, măsurarea curenților electrici din creier. Mințile acestora au fost examinate în momente de pauză de la stimulii externi.

Prin compararea celor două categorii, neurocercetătorii au concluzionat: Producția excesivă de informație în absența stimulilor exteriori relevanți sau a atenției la exterior arată diferențele cognitive dintre indivizi cu și fără autism.

Autorii studiului cred că rezultate similare vor fi obținute când vor analiza și creierele subiecților schizofrenici.

Sugestia e că tratamentul prin stimulare nu e cel mai potrivit pentru autiști, aceștia ar trebui să fie într-un mediu calm. Markram, autorul Teoriei Lumii Intense, spune că: ”un autist e un individ cu capacități remarcabile, cu percepție, atenție și memorie mai intense decât ale celorlalți. Într-un mediu calm, aceste capacități ar putea străluci așa cum merită”.

Sursa: totb.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here