Autostrăzile pentru biciclete din Norvegia

0
203

norvNorvegia investeşte un miliard de dolari în construcţia de “autostrăzi pentru biciclete” în apropierea a zece orașe mari. Drumurile pe două benzi, destinate exclusiv celor care circulă pe două roți, au drept scop atât circulaţia bicicletelor în mediul urban, cât şi conectarea cu suburbiile fiecărei localităţi.

Se știe că vremea nu este prea blândă în regiunea scandinavă și nu este surprizător că frigul nu face ca mersul pe bicicletă să fie prea popular, dar această decizie este parte a unui plan mai amplu de diversificare economică prin care investiţiile în infrastructură vin ca un răspuns la scăderea drastică a preţului petrolului şi a pierderii locurilor de muncă asociată acestui fenomen.

De altfel, autoritățile norvegiene au anunțat deja că vor începe construirea celei mai mari ferme eoliene din Europa şi că renunță la operțiunile de exploatare a cărbunelui, informează Rador, citând treehugger.com.

Astfel, se poate spune că Norvegia, cel de-al 15 mare producător de petrol din lume, s-a adaptat cu ușurință scăderii prețului petrolului la nivel mondial, prin promovarea automobilelor electrice şi interzicerea circulaţiei maşinilor în centrul capitalei Oslo.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here