AVANPREMIERĂ. Maia Morgenstern a citit la Bookfest din volumul „Ură, prietenie, dragoste, căsătorie“, de Alice Munro, laureată cu Nobel în 2013

0
88

646x404Sâmbătă, 31 mai, de la ora 15.00, în carul Salonului Internaţional de Carte Bookfest a avut loc lansarea volumului „Ură, prietenie, dragoste, căsătorie“ al scriitoarei Alice Munro, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură în 2013. Maia Morgenstern a citit fragmente din cartea apărută la Editura Litera. Adevărul vă prezintă câteva fragmente în avanpremieră.

Alice Munro (82 de ani), distinsă cu Premiul Nobel pentru Literatură în 2013,  a obţinut, în 2009, Premiul Internaţional „Man Booker“, pentru  întreaga activitate literară. De asemenea, scriitoarea a fost distinsă de trei ori cu premiul pentru ficţiune din partea guvernatorului Canadei, a punctat Elisabeta Lăsconi.

“Alice Munroe este un om modest, o scriitoare care şi-a văzut de treaba ei, a scris nuvele şi povestiri şi nu s-a gândit că o să ia Premiul Nobel vreodată“, a punctat Simona Popescu. “E multă frumuseţe şi multă cruzime, în literatura ei, plină de lucruri mărunte, aparent neesenţiale, dar foarte sensibile şi profunde“, a subliniat Simona Popescu.

În legătură cu volumul „Ură, prietenie, dragoste, căsătorie“, Alice Munro a declarat: „O povestire nu e ca un drum pe care-l urmezi… ci mai degrabă ca o casă. Intri în ea şi rămâi acolo o vreme, îi cutreieri toate încăperile, te aşezi oriunde îţi place şi descoperi cum se leagă unele de altele odăile şi coridoarele şi cum se schimbă lumea de afară atunci când o priveşti prin ferestrele ei“.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here