Avionul Solar Impulse II rămâne în Japonia pentru reparații

0
143

MOUNTAIN VIEW, CA - MAY 03: Pilot Bertrand Piccard takes off in the Solar Impulse solar electric airplane at Moffett Field on May 3, 2013 in Mountain View, California.   Pilots Bertrand Piccard and Andre Borschberg are attempting the first cross-continental flight in a solar powered plane that can travel day and night. (Photo by Beck Diefenbach/Getty Images)

Avionul cu propulsie solară Solar Impulse II nu va mai decola de pe aeroportul din Nagoya (centrul Japoniei) pentru a-și continua zborul în jurul lumii până la mijlocul lunii iunie. Aeronava are nevoie de reparații la un eleron.

Luni, aeronava propulsată de energie solară a fost obligată să-și modifice ruta spre Hawaii și să facă o oprire la Nagoya ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile. Elvețianul care gestionează proiectul, André Borschberg, a informat pe rețelele de socializare că eleronul de la aripa dreapta a fost avariat de forța vântului la aterizarea la Nagoya și că va fi nevoie de între 7 și 10 zile pentru a fi reparat, având în vedere că piesele trebuie să fie aduse din Elveția, relatează Agerpres, citând EFE.

Echipa a instalat pe aeroport hangarul mobil gonflabil care este folosit pentru adăpostirea avionului Solar Impulse II și a demarat procedurile de întreținere. Aeronava a decolat duminică din orașul oriental Nankin, fiind obligată încă o dată să-și amâne plecarea din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Solar Impulse II avea ca obiectiv să completeze în cinci zile traseul de 8.000 de kilometri spre insulele Hawaii, în cadrul celei de-a 7-a și cea mai lungă etapă a călătoriei sale în jurul lumii. Survolarea Oceanului Pacific este considerată etapa cea mai dificilă a parcursului din cauza instabilității meteorologice și a distanței uriașe de zbor care ar fi presupus un record pentru avionul Solar Impulse II.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here