Baldwin Street – cea mai abruptă stradă din lume

0
226

Baldwin Street, o străduță situată în Dunedin – Noua Zeelandă, este catalogată ca fiind cea mai abruptă stradă din lume.

stradaPotrivit Agerpres, aceasta are 350 de metri în lungime, strada se înalță cu 1 metru, la fiecare 2,86 metri parcurși pe o lungime totală de 69,2 metri, și a fost înscrisă în Cartea Recordurilor.

Strada are un unghi maxim de 19 grade și sunt 34 de case construite de-a lungul său. Trotuarul pentru pietoni este înlocuit cu scări, iar șoseaua este betonată, deoarece asfaltul s-ar scurge într-o zi caldă, dar și pentru a asigura o aderență mai bună în zilele ploioase, se arată pe  www.dunedin.nz.com.

Ce se întâmplă pe cea mai abruptă stradă din lume?

Vocile oficiale ne spun că o serie de evenimente sportive au loc pe cea mai abrupt stradă din lume. Un prim eveniment este cursa Jaffa, desfășurată în cadrul Cadbury Chocolate Carnaval, unde zeci de mii de bomboane portocalii sunt rostogolite pe stradă.

Câteva canale care preiau bomboanele sunt erau situate la capătul străzii. Aceasta era o modalitate de a anunța cine este câștigătorul cursei.

Baldwin Street Gutbuster este o cursă de coborât și urcat strada, la care participă peste 1000 de persoane, atât localnici, dar și din alte zone ale lumii, ne mai informează  Agerpres.

Alexandra G.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here