Balerina Alina Cojocaru se întoarce la Opera Naţională pentru “La fille mal gardee”

0
473

Alina CojocaruBalerina Alina Cojocaru se întoarce la Opera Naţională Bucureşti pe 13 decembrie pentru a dansa în premiera spectacolului “La fille mal gardee”, alături de Johan Kobborg,  informează un comunicat de presă.

Alina Cojocaru, în prezent dansează la English National Ballet. Ea va interpreta la Bucureşti rolul Lise, în timp ce Johan Kobborg va interpreta rolul “Văduva Simone”; Robert Enache va fi Colas.

Spectacolul este pregătit şi pus în scenă de Malin Thoors şi Johan Kobborg; dirijor este Ciprian Teodoraşcu; scenografia este semnată de Sir Osbert Lancaster.

“La fille mal gardee” este unul dintre cele mai vechi balete din repertoriul clasic, care a avut de-a lungul timpului numeroase interpretări coregrafice. Dintre acestea se remarcă şi cea care va avea premiera în această stagiune la Opera Naţională Bucureşti şi care poartă semnătura celebrului coregraf Sir Frederick Ashton, cel care a rămas un nume de referinţă în baletul mondial.

Despre “La fille mal gardee” se spune că este una dintre cele mai “vesele” creaţii ale lui Frederick Ashto; este inspirată de dragostea sa pentru provinciile din Suffolk, Marea Britanie. Baletul prezintă o coregrafie amplă, energică, dotată cu un umor de bună calitate. Frederick Ashton împrumută elemente de dans folcloric. Aceasta a făcut din acest balet cea mai iubită creaţie coregrafică din repertoriul baletului Royal Opera House.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here