Bătrânii ajutați să nu se rătăcească prin smartphone

0
109

10-11-BATRANA-BUNA_346c9ec4c8Cercetători de la Universitatea Politehnică din Madrid au creat un serviciu pentru smartphone care ajută la găsirea persoanelor care sunt dezorientate.

Aproximativ 60% dintre persoanele care suferă de tulburări cognitive ușoare au cel puțin un episod de dezorientare spațială și se pot rătăci chiar și în locurile pe care le frecventează cu regularitate.

Tehnologia folosește informații precum proximitatea față de casă sau de un loc frecventat des, aceste zone fiind considerate drept sigure. De asemenea, ține cont dacă persoana se află în compania cuiva sau într-un mijloc de transport în comun, precum și de anumite intervale temporale.

Atunci când are loc un episod de dezorientare, serviciul pune în contact persoana în cauză cu o persoană apropiată, în eventualitatea în care are nevoie de ajutor. Tehnologia folosește o rețea de telecomunicație inteligentă numită IP Multimedia Subsystem (IMS), creată de operatori de telefonie mobilă.

Rețelele IMS asigură servicii de bază, care pot fi reutilizate de orice aplicație pentru smartphone. O altă caracteristică este permisiunea de a trimite informații dinamice unui anumit utilizator, de a partaja locul în care ne aflăm sau de a trimite programe atașate serviciului.

În plus, poate stoca informații statice prin intermediul profilului oricărui utilizator înregistrat. Serviciul ar putea permite persoanelor care suferă de tulburări cognitive să fie mai independente, fără a-i îngrijora pe cei dragi.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here